-
co kupic
zakupiłam juz puszkę 450d teraz zastanawiam się nad obiektywem. coś do 750zł ...
zastanawiałam się nad sigmą 70-300 ale na wielu testach przeczytałam żę AF pracuje wolno i glośo... oraz dużo ludzi na to szkło najwyczajniej narzeka, moze macie jakies propozycje dla mnie ? chodzi mi o tele i funkcje makro, wiem że mój zasób pieniężny jest nie wielki, ale moze da się cos zaradzic, a moze pozostac przy tej sigmie ? POMOCY ;)
-
W tej cenie oferowana sigma będzie dobrym wyborem. W sumie kupujesz nowy obiektyw z 2 letnią gwarancją, a AF? no cóż w tym przedziale cenowym trzeba zdecydować się na mniejsze zło ;)
-
Warto na pewno spojrzeć na Canon EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS... Dostajesz przyzwoitą stabilizację i jakość optyczną, dobry zakres ogniskowych...
-
Mam ta Sigmę . Zakres 70-200mm jest dobry , natomiast 200-300mm gorzej niestety...
Co da wad to wkurza mnie tez czasami przycinający sie przełącznik MACRO.
-
nocka nie napisalas co chcesz fotografowac. co do funkcji makro to sigma ta nie jest prawdziwym szklem makro i to tylko taki dodatek. do zdjec sportowych czy dzieci tez chyba srednio sie nadaje, mialem w rekach ten obiektyw i wolno to dzialalo. masz pewnie juz 18-55, kupilbym 55-250 juz polecane wyzej i konwerter raynoxa do makro. oczywiscie przekracza to nieco budzet, ale mozesz kupic na dwa razy i da duzo lepsze efekty. tez bylem na tym etapie co Ty jakies pol roku temu, chcialem 1000zl wydac. wydalem od tego czasu moze z 8000zl i jutro wydam kolejne 2000zl, wiec uwazaj, bo to wkreca.
-
canona ten 55-250 mm ? co chcę ? hm wszystko, szczególnie zależy mi na makro i na dużych przybliżeniach takie tele a żebym mogła podglądać wiewiórki w lesie;) właśnie myślałam o konwerterze to była moja myśl przewodnia :D
portrety w sumie tez ale do tego planuję kupić 50/1.8 .
Leinad1: z chęcią bym wydawała o wiele więcej, lecz niestety uczę się jeszcze więc mam możliwość zarobku tylko w wakacje. a że się skończyły i zdołałam tylko uzbierać na moje wymarzone lustro więc teraz czekam od święta do święta kiedy rodzina kaską sypnie.... więc trzeba niestety czekać teraz do gwiazdki ....
-
Canon 55-250mm IS kosztuje ponad tysiak.
-
dokładnie 999 zł na all. moze by dozbierać ? a dobre ma zoom ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nocka
a dobre ma zoom ?
Tak, dobre ma zoom. :)
Radzę poczytać o podstawach fotografii...
-
no cóż znawcą nie jestem, ja na razie robię tylko zdjęcia na kompakcie więc wybaczcie moją nie wiedzą o tych wszystkich obiektywach srywach ;]