Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: co kupic

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łwc

Domyślnie co kupic

zakupiłam juz puszkę 450d teraz zastanawiam się nad obiektywem. coś do 750zł ...
    zastanawiałam się nad sigmą 70-300 ale na wielu testach przeczytałam żę AF pracuje wolno i glośo... oraz dużo ludzi na to szkło najwyczajniej narzeka, moze macie jakies propozycje dla mnie ? chodzi mi o tele i funkcje makro, wiem że mój zasób pieniężny jest nie wielki, ale moze da się cos zaradzic, a moze pozostac przy tej sigmie ? POMOCY

Domyślnie

W tej cenie oferowana sigma będzie dobrym wyborem. W sumie kupujesz nowy obiektyw z 2 letnią gwarancją, a AF? no cóż w tym przedziale cenowym trzeba zdecydować się na mniejsze zło
    .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Warto na pewno spojrzeć na Canon EF-S 55-250 f/4.0-5.6 IS... Dostajesz przyzwoitą stabilizację i jakość optyczną, dobry zakres ogniskowych...

Coś już napisał

Domyślnie

Mam ta Sigmę . Zakres 70-200mm jest dobry , natomiast 200-300mm gorzej niestety...

Co da wad to wkurza mnie tez czasami przycinający sie przełącznik MACRO.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nocka nie napisalas co chcesz fotografowac. co do funkcji makro to sigma ta nie jest prawdziwym szklem makro i to tylko taki dodatek. do zdjec sportowych czy dzieci tez chyba srednio sie nadaje, mialem w rekach ten obiektyw i wolno to dzialalo. masz pewnie juz 18-55, kupilbym 55-250 juz polecane wyzej i konwerter raynoxa do makro. oczywiscie przekracza to nieco budzet, ale mozesz kupic na dwa razy i da duzo lepsze efekty. tez bylem na tym etapie co Ty jakies pol roku temu, chcialem 1000zl wydac. wydalem od tego czasu moze z 8000zl i jutro wydam kolejne 2000zl, wiec uwazaj, bo to wkreca.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łwc

Domyślnie

canona ten 55-250 mm ? co chcę ? hm wszystko, szczególnie zależy mi na makro i na dużych przybliżeniach takie tele a żebym mogła podglądać wiewiórki w lesie właśnie myślałam o konwerterze to była moja myśl przewodnia
    portrety w sumie tez ale do tego planuję kupić 50/1.8 .
    Leinad1: z chęcią bym wydawała o wiele więcej, lecz niestety uczę się jeszcze więc mam możliwość zarobku tylko w wakacje. a że się skończyły i zdołałam tylko uzbierać na moje wymarzone lustro więc teraz czekam od święta do święta kiedy rodzina kaską sypnie.... więc trzeba niestety czekać teraz do gwiazdki ....

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Canon 55-250mm IS kosztuje ponad tysiak.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łwc

Domyślnie

dokładnie 999 zł na all. moze by dozbierać ? a dobre ma zoom ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nocka Zobacz posta
    a dobre ma zoom ?
    Tak, dobre ma zoom.
    Radzę poczytać o podstawach fotografii...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łwc

Domyślnie

no cóż znawcą nie jestem, ja na razie robię tylko zdjęcia na kompakcie więc wybaczcie moją nie wiedzą o tych wszystkich obiektywach srywach ;]

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów