-
Skradziony obiektyw?
Witam.1.5 miesiąca sprzedałem obiektyw CANON 55-200 poza allegro.Wyslałem paczke do kupującego otrzymałem wpłate na konto i o zgrozo.Kupujący twierdzi,że obiektyw nie dotarł.W pudełku była kopia paragonu i gwarancja.Złozyłem reklamacje na poczcie i czekam na odpowiedz.Do dzisiaj nic nie wiadomo.I pytanko do was.CO DALEJ MAM ROBIĆ?Od czau do czasu śledze wszystkie sprzedawane obiektywy 55-200 na allegro ale niestety na nic konkretnego nie natrafiłem.
-
Dostales odpowiedz z poczty ? Ile minelo czasu od zlozenia reklamacji ?
Wysylales za pobraniem ? Napisz po kolei co i jak bo sie nie mozna polapac.
-
Od złożenia reklamacji mineło ponad 2 tyg.Zadnej odpowiedzi nie dostałem chociaż pani na poczcie zapewniałe mnie, że w ciagu dwóch tygodni odpowiedz dostane.Nie wysyłałem za pobraniem.Kupujący zrobił przelew na konto a ja na drugi dzień poszedłem na poczte nadać przesyłke.
-
no to co było w pudełku ? jak puse-to by było za lekkie...ogólnie to broszka kupującego-nie odbiera się paczki która nosi ślady otwierania
-
A gdzie przeczytałeś że kupujący paczke odebrał?Nie wydaje mi się żebym coś takiego napisał.
-
Na odpowiedz sie czego do 4 tyg bodaj wiec czekaj bo dostaniesz , oni sprawdzaja czy np kupujacy w tym wypadku odebral paczke , on dostaje list w tej sprawie to trwa , wiec odpowiedz bedzie i tyle nic wiecej nie zrobisz.
-
Czasy nadeszły takie, że Pocztą Polską to można co najwyżej wysłać widokówkę z wakacji. Wiem od znajomego, który był do niedawna doręczycielem, że pracują tam przypadkowi ludzie za śmieszne pieniądze, smutne...
Tylko kurier,jeśli coś sesownego/wartościowego wysyłasz/zamawiasz.
Spytaj zaprawionych w bojach z Pocztą o technikalia reklamacji i uzyskania odszkodowania. Sugeruję PM do Towersa.
-
Przepraszam ze sie wtrace z debiutem na forum. Nabylem ostatnio obiektyw 75-300 i doszedl w stanie nienaruszonym. Wrocila mi wiara w Poczte Polska.
-
Ja tą wiarę miałem z rozpędu do ubiegłego roku, kiedy to 580-tka wyparowała w locie do mnie...
Od tamtej pory PP oznacza dla mnie stresujący hazard, którego można uniknąć za niewielką dopłatą.
-
A masz potwierdzenie nadania?jak masz to na nim jest napisana waga przesyłki jak i powinna być także napisana na przesyłce.