Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Skradziony obiektyw?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar elwis2312

Domyślnie Skradziony obiektyw?

Witam.1.5 miesiąca sprzedałem obiektyw CANON 55-200 poza allegro.Wyslałem paczke do kupującego otrzymałem wpłate na konto i o zgrozo.Kupujący twierdzi,że obiektyw nie dotarł.W pudełku była kopia paragonu i gwarancja.Złozyłem reklamacje na poczcie i czekam na odpowiedz.Do dzisiaj nic nie wiadomo.I pytanko do was.CO DALEJ MAM ROBIĆ?Od czau do czasu śledze wszystkie sprzedawane obiektywy 55-200 na allegro ale niestety na nic konkretnego nie natrafiłem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dostales odpowiedz z poczty ? Ile minelo czasu od zlozenia reklamacji ?

Wysylales za pobraniem ? Napisz po kolei co i jak bo sie nie mozna polapac.
    no comment...

Domyślnie

Od złożenia reklamacji mineło ponad 2 tyg.Zadnej odpowiedzi nie dostałem chociaż pani na poczcie zapewniałe mnie, że w ciagu dwóch tygodni odpowiedz dostane.Nie wysyłałem za pobraniem.Kupujący zrobił przelew na konto a ja na drugi dzień poszedłem na poczte nadać przesyłke.

Zablokowany

Domyślnie

no to co było w pudełku ? jak puse-to by było za lekkie...ogólnie to broszka kupującego-nie odbiera się paczki która nosi ślady otwierania

Domyślnie

A gdzie przeczytałeś że kupujący paczke odebrał?Nie wydaje mi się żebym coś takiego napisał.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Na odpowiedz sie czego do 4 tyg bodaj wiec czekaj bo dostaniesz , oni sprawdzaja czy np kupujacy w tym wypadku odebral paczke , on dostaje list w tej sprawie to trwa , wiec odpowiedz bedzie i tyle nic wiecej nie zrobisz.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czasy nadeszły takie, że Pocztą Polską to można co najwyżej wysłać widokówkę z wakacji. Wiem od znajomego, który był do niedawna doręczycielem, że pracują tam przypadkowi ludzie za śmieszne pieniądze, smutne...
    Tylko kurier,jeśli coś sesownego/wartościowego wysyłasz/zamawiasz.
    Spytaj zaprawionych w bojach z Pocztą o technikalia reklamacji i uzyskania odszkodowania. Sugeruję PM do Towersa.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Przepraszam ze sie wtrace z debiutem na forum. Nabylem ostatnio obiektyw 75-300 i doszedl w stanie nienaruszonym. Wrocila mi wiara w Poczte Polska.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tą wiarę miałem z rozpędu do ubiegłego roku, kiedy to 580-tka wyparowała w locie do mnie...
    Od tamtej pory PP oznacza dla mnie stresujący hazard, którego można uniknąć za niewielką dopłatą.
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna Awatar shutterblade

Domyślnie

też przeżywałem chwile grozy czekając na sprzęt zza oceanu ... jeżeli cokolwiek wysyłam pocztą, to wolę ubezpieczyć z małą górką, ale to tak czy tak ruletka ...
    ubezpieczałeś przesyłkę? jeżeli nie, to pozostaje Tobie jedynie czekać na odp z PP, przykre ...
    Ostatnio edytowane przez shutterblade ; 18-06-2009 o 21:38

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów