No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4
No i mnie sie trafilo. Zakupiona na Alledrogo Xtreme 4 4GB okazala sie wstretna podrobka. Co prawda szybkosc zapisu wynosi tyle co moja Xtreme III ale... Niesmak pozostaje.
Zadzwonilem do sprzedajacego z problemem, on mi na to ze przeciez karta bedzie chodzila ok bo to tylko pudelko moze sie takie trafilo. (Juz ja wiem co sie trafilo) i w koncu napisal mi ze moze umowimy sie tak ze on mi 100 zl odda i nie bedziemy sobie smiecic na Allegro komentarzami negatywnymi.
Bede sie staral o zwrot kasy bo to jest niewywiazanie sie z umowy (a ja zostalem ukarany za swoja pazernosc ).
Porownalem sobie Extreme III z ta IV ale przeciez nie powinno byc roznicy!
1. Extreme kupilem w zgrzewie, IV byla w zaciskowym blisterze
2. III ma zloty napis - IV bardzo bladozloty
3. Ladne etui na III - koszmarne chude i brzydki nadruk na etui do IV
4. Plyta z rescue pro na podrobie nie ma numeru seryjnego potrzebnego do instalacji (w oryginale jest na kopercie)
5. Plyta jest szarobiala (nadruk w oryginale jest na bardzo bialym)
6. Instrukcja do karty rozklada sie jak plakat z czego tylko 30% jest zadrukowane. pozostale to biale kartki,
Nie wiem co zrobic w przypadku kiedy Allegrowicz nie odda mi pieniedzy. Nie chce wystawiac na allegro i wciskac komus ze karta jest super bo wiem jak to potem sie odczuwa w swiadomosci ze kupilo sie podrobe.
Czy ktos ma z was tez podrobki SanDisk i ich uzywa? Jak to jest z ich zawodnoscia? Mozna zaufac w razie czego i jako awaryjna karte zostawic? Czy lepiej od razu odpuscic sobie?