-
Photoblog czy galeria
Czesc forumowicze !
Ciekaw jestem waszej opinii o zjawisku fotoblogów, które stają się coraz popularniejszą formą prezentacji zdjęć w internecie.
Jak wy zapatrujcie się na zjawisko fotoblogów ? Wolicie tradycyjne galerie czy formę archiwizowanego po dacie fotobloga właśnie....Mnie osobiście podoba sie to że wchodząc na fotobloga zawze widze coś nowego, jedno kliknięcie i masz nowe zdjęcia ....
Galerie są niby bardziej 'pro' ale wcale nie jesto już regułą, bo jak widze dużo zawodowców zakłada swoje fotoblogi ...
-
Najlepiej miec jedno i drugie. Fotoblog do wrzucania zdjec "z ostatniej chwili", galerie do prezentowania swoich najlepszych prac.
-
Też wydaje mi się że dobrze mieć jedno i drugie, bo fotoblogi nie do wszystkich przemawiają.
-
a znacie jakieś przykłady sprytnego połączenia jednego z drugim ?
bo ostatnio zaczynałem mysleć o samym fotoblogu, ale już sam nie wiem.
-
Sprytnego? Robisz w galerii podkategorie "BLOG" i wrzucasz do niej kolejne podkategorie z aktualna data w nazwie.
Tak ma np. Jac:
http://myphotosign.com/index.php?list=20
-
ja po galerii jedna wole taka forme jaka przyjelem w moim pseldo fotobloku. tak mi najbardziej odpowiadala i jakos mi pasuje .
adres w stopce
-
Tez dlugo roztrzasalem problem - galeria i fotoblog, ale mysle ze mozna to w jakis sposob polaczyc. Mam cos w rodzaju sprawozdania dla rodziny i znajomych i co pare dni jak mam cos ciekawego do pokazania lub napisania to po prostu wrzucam na bloga. A jak sie kroi wieksza impreza lub wyjazd to wtedy wiecej fotek idzie do galerii, a link laduje na blogu. Calosc wyglada tak. Zapraszam.
-
fajny ten twoj blok dominix :)
-
Hehe, samo zycie, ale czasami wlasnie to jest najciekawsze.
Pozdrawiam.
-
ja mam taką " hybrydę " fotobloga i galerii. Na głównej stronie mam bloga, gdzie pokazuję zdjęcia "świeże" i galerie gdzie mam swoje archiwum ...
Linka w stopce
pozdro