Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Photoblog czy galeria

Mieszany widok

bodzio
    Guest

Domyślnie Photoblog czy galeria

Czesc forumowicze !

Ciekaw jestem waszej opinii o zjawisku fotoblogów, które stają się coraz popularniejszą formą prezentacji zdjęć w internecie.
    Jak wy zapatrujcie się na zjawisko fotoblogów ? Wolicie tradycyjne galerie czy formę archiwizowanego po dacie fotobloga właśnie....Mnie osobiście podoba sie to że wchodząc na fotobloga zawze widze coś nowego, jedno kliknięcie i masz nowe zdjęcia ....

Galerie są niby bardziej 'pro' ale wcale nie jesto już regułą, bo jak widze dużo zawodowców zakłada swoje fotoblogi ...

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najlepiej miec jedno i drugie. Fotoblog do wrzucania zdjec "z ostatniej chwili", galerie do prezentowania swoich najlepszych prac.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Też wydaje mi się że dobrze mieć jedno i drugie, bo fotoblogi nie do wszystkich przemawiają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

bodzio
    Guest

Domyślnie

a znacie jakieś przykłady sprytnego połączenia jednego z drugim ?
    bo ostatnio zaczynałem mysleć o samym fotoblogu, ale już sam nie wiem.

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sprytnego? Robisz w galerii podkategorie "BLOG" i wrzucasz do niej kolejne podkategorie z aktualna data w nazwie.

Tak ma np. Jac:
    http://myphotosign.com/index.php?list=20

Domyślnie

ja po galerii jedna wole taka forme jaka przyjelem w moim pseldo fotobloku. tak mi najbardziej odpowiadala i jakos mi pasuje .
    adres w stopce

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Tez dlugo roztrzasalem problem - galeria i fotoblog, ale mysle ze mozna to w jakis sposob polaczyc. Mam cos w rodzaju sprawozdania dla rodziny i znajomych i co pare dni jak mam cos ciekawego do pokazania lub napisania to po prostu wrzucam na bloga. A jak sie kroi wieksza impreza lub wyjazd to wtedy wiecej fotek idzie do galerii, a link laduje na blogu. Calosc wyglada tak. Zapraszam.
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Domyślnie

fajny ten twoj blok dominix

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Hehe, samo zycie, ale czasami wlasnie to jest najciekawsze.
    Pozdrawiam.
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

ja mam taką " hybrydę " fotobloga i galerii. Na głównej stronie mam bloga, gdzie pokazuję zdjęcia "świeże" i galerie gdzie mam swoje archiwum ...
    Linka w stopce

pozdro

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów