Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Cytat:
Zamieszczone przez
programersky
Jako, że jestem nowy na forum to krótko się przedstawię. Mam na imię Wojtek i pochodzę z Żywca. Pytanie do użytkowników plecaka Benro quicken 300n/400n/500n . Jaka jest jakość wykonania, wygoda noszenia i ogolne wrażenie sprawiają te plecaki i jaka jest różnica wielkości pomiędzy tymi 3 modelami? Jestem na kupnie plecaka foto i wybór padl na tą firmę.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Mam quicken, czarny, nie wiem tylko który, musiałbym zmierzyć.
Dla mnie jest za solidny :) chodzę z plecakiem po mieście a ten nadaje się na długie wyprawy np. w góry.
Bardzo porządnie wykonany. Świetne mocowanie statywu z boku.
jp
PS
jakbyś był a okolicy Mikołowa to możesz wpaść "pomacać"
Też kupuje go z myślą o górach bo dużo wędruje i zależy mi też na pakowności jak i wygodzie a wybrałem benro bo spodobał mi się stylistycznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
programersky
Też kupuje go z myślą o górach bo dużo wędruje i zależy mi też na pakowności jak i wygodzie a wybrałem benro bo spodobał mi się stylistycznie.
propozycja aktualna
jan.pawlak@onet.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
programersky
Duża różnica wielkości pomiędzy tymi 3 modelami jest bo samymi wymiarami tego realistycznie stwierdzić się nie da.
Nie żebym się czepiał ale mnie uczono pojęcia miary :)
300:
- wymiary części górnej - 290 x 140 x 170 (mm)
- wymiary części dolnej - 290 x 140 x 270 (mm)
- materiał - nylon 1680D
- waga - 1.7 kg
400n:
- wymiary części górnej - 290 x (140+40) x 170 (mm)
- wymiary części dolnej - 290 x (140+40) x 270 (mm)
- materiał - nylon 1680D
- zmieści - 1 lustrzanka cyfrowa z gripem, 3-4 obiektywy, 1 lampa blyskowa, laptop 15,4''
- waga - 2 kg
500n:
Wysokość [cm] 34
Szerokość [cm]18
Głębokość [cm]29
Inne Komora górna (wys. x szer. x gł.) [cm] : 34x20x18
W razie potrzeby polecam to:
http://dedra.pl/public/cache/miarka-...-1000x1000.jpg
A tak na serio, jak masz w pokoju dywan to weś metrówke rozpisz wymiary i narysuj linie kredą, dzieki temu masz 3 wymiary obok siebei i nie muszisz marnować jakiegos brystolu na rozrysowanie.
Tak wiem, że istnieje taki sposób tylko chodziło mi o opinie użytkowników i osób, które z tymi modelami miały do czynienia na żywo. Jedyne miejsce gdzie ja się z tymi 3 modelami spotkałem to allegro. W żadnym sklepie w mojej okolicy nie posiadają plecaków tej firmy.
Ja też mam benro i jestem bardzo zadowolony.
Cytat:
Zamieszczone przez
zajaczek
Ja też mam benro i jestem bardzo zadowolony.
Jaki model plecaka posiadasz?
Roglądam się za plecakiem dla siebie, bo choć moja torba Naneu Sahara 115F jest mega pojemna, to jednak z racji tego, że jest duża i po załadowaniu staje się ciężka, to noszenie jej na dłuższe dystnse jest kłopotliwe. Poszukuję plecaka, który będzie wielofunkcyjny. Zależy mi aby zmieściło się w nim:
- 5D3 z gripem +70-200 2.8
- C 85 /1.8
- C 35/ 1.4
- Macbook Pro 15
Zależy mi także na tym, żeby nie przypominał klocowatego plecaka, który z daleka krzyczy, że niosę na plecach XX tysięcy złotych. Spodobał mi się i spełnia swoje kryteria:Plecak Manfrotto Veloce V MMBSB390-5BC beżowy Foto-Kurier - Sklep internetowy ze sprzetem fotograficznym ale niestety doczytałem, że body z gripem się nie zmieści (wg producenta przynajmniej).
Fajną opcją jest możliwość wyciągnięcia sprzętu bez konieczności zdejmowania plecaka - bardzo przydatny i mile widziany ficzer. Koniecznie na dwa ramiona, z racji masy :) Gdyby ktoś mógł coś polecić - byłbym wdzięczny. Cały czas także szukam, więc gdybym coś znalazł, będę się dzielił.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy9
Roglądam się za plecakiem dla siebie, bo choć moja torba Naneu Sahara 115F jest mega pojemna, to jednak z racji tego, że jest duża i po załadowaniu staje się ciężka, to noszenie jej na dłuższe dystnse jest kłopotliwe. Poszukuję plecaka, który będzie wielofunkcyjny. Zależy mi aby zmieściło się w nim:
- 5D3 z gripem +70-200 2.8
- C 85 /1.8
- C 35/ 1.4
- Macbook Pro 15
Zależy mi także na tym, żeby nie przypominał klocowatego plecaka, który z daleka krzyczy, że niosę na plecach XX tysięcy złotych. Spodobał mi się i spełnia swoje kryteria:
Plecak Manfrotto Veloce V MMBSB390-5BC beżowy Foto-Kurier - Sklep internetowy ze sprzetem fotograficznym ale niestety doczytałem, że body z gripem się nie zmieści (wg producenta przynajmniej).
Fajną opcją jest możliwość wyciągnięcia sprzętu bez konieczności zdejmowania plecaka - bardzo przydatny i mile widziany ficzer. Koniecznie na dwa ramiona, z racji masy :) Gdyby ktoś mógł coś polecić - byłbym wdzięczny. Cały czas także szukam, więc gdybym coś znalazł, będę się dzielił.
Sprawdzałeś plecak Benro quicken 400n /500n o którego pytałem? Udało się mi ostatnio dotrzeć do znajomego, który posiada ten model i bardzo fajne wykonanie. Teraz czekam sam na model quicken 400n. Jak tylko dotrze a będziesz zainteresowany to odpowiem na twoje pytania.
Witam czy może ktoś polecić mała torbę na aparat Canon 100D + naleśnik 40mm 2.8f ? Byłem w media market niestety same wielkie w których mozna dodatkowo pomieścić 3 obiektywy i dwie lampy :)
Ja potrzebuje schować tylko aparat i ładowarke innych szkieł nie zabieram zależy mi na małym rozmiarze.
Najlepiej cos firmowego (dobra jakość)
Dziękuje za pomoc