Ludzie kupcie sobie Asusa 1215n (jakieś 1500 zł) + jakaś stacja dokująca + jakiś lepszy monitor i można szaleć :) a tak btw. teraz po wgraniu nowego biosa do powyższego netbook-a można mieć 8gb ramu :)
Wersja do druku
Ludzie kupcie sobie Asusa 1215n (jakieś 1500 zł) + jakaś stacja dokująca + jakiś lepszy monitor i można szaleć :) a tak btw. teraz po wgraniu nowego biosa do powyższego netbook-a można mieć 8gb ramu :)
Używał ktoś takie coś: http://allegro.pl/dell-xps-1647-i5-4...836484774.html
Jak ta matryca RGB Led świeci, warto się pokusić :roll:
Czy przy 16'' to 1920x1080 nie będzie zbyt upierdliwe?
pozdr
Dopiero przy takiej rozdzielczości uzyskasz na laptopie obraz nadający się z grubsza do pracy ze zdjęciami.
Polecam obejrzeć np. Sony Vaio F22S1E/B z matowym ekranem 16.4" i z rozdzielczością 1920 x 1080. Obraz jest niemal doskonały (oczywiście jak na laptop), kontrast (1007:1) i jasność średnia (285.9 cd/m2) bardzo OK. Dodatkowo ten lapek ma matrycę Sony Premium, co jeszcze poprawia wygląd obrazu. Niestety cena jest dosyć zaporowa.
Jeszcze jedno: wybrany przez Ciebie lapek ma matrycę błyszczącą, co trochę przekłamuje kolory; dla naszych zastosowań lepszy jest ekran matowy.
Pozdrówka
Zależy do jakich programów. Jeśli można dostosować wielkość interfejsu użytkownika do swoich potrzeb to nie ma problemu. Niestety nie każdy program to umożliwia i wtedy praca może być bardzo upierdliwa, ja wtedy często uruchamiam program lupa z powiększeniem 2x :-)
Sam mam HP 20,3" Chciałem pozbyć się z domu stacjonarnego PC i dodatkowo zatrzymać większy obszar roboczy.
Wszystko pięknie dopóki nie muszę z nim gdzieś pójść - waży 7 kg.
Na szczęście zdarza mi się to kilka razy w roku.
Gdybym teraz miał wybierać - kupiłbym 15" + dobry monitor.
obrabiam na lapie Sony , 17 cali , 16:10 , 1920 x 1200 , 2 lampy - nie za mało , widać itd