Po pierwsze co ma filtr polaryzacyjny do filtru UV (są to dwa zupełnie różne filtry) a po drugie łatwiej było by odpowiedzieć na Twoje pytanie(a) gdybyś zamieściła zdjęcia.
Wersja do druku
Witam, jak sie ma jakosc filtra polaryzacyjnego Cokin w stosunku do Hoya HMC Super?
Tak sie sklada ze wlazlem w polowki Cokina (HiTech) i zastanawiam sie nad wymiana tej Hoyi na filtr polaryzacyjny pasujacy do holdera cokina.
A wiec jak sie to ma do siebie?
moge Ci zrobic zdjecie porownawcze Hoyi SHMC Digital z Cokinem P164 (akurat mam faktycznego Cokina, nie zamiennik). nie spodziewalbym sie jakis duzych roznic, ale tez z checia zobacze
Witam, poszukuje filtr do tamrona 17-50 coś ala ten: B+W; POL-CIR MRC Slim z zastosowaniem do krajobrazów - interesuje mnie też do tego jakieś połówki co możecie poradzić :) ?
Do praktykow, jaki byscie polecili dekielek do filtra Hoya SHMC Pro1, podobno oryginalne canona da sie na taki nadziac, ale spada, a moze ktos cos poleci....konkretnie.....moze na allegro bedzie cos?.....duzo tego i nie wiem co wybrac.
Pytanie do praktykow, a nie tych co mowia ze "ten powinien byc dobry ale nie sprzawdzalem".
Pozdrawiam
Do zabezpieczenia w/w filtru można wykorzystać coś takiego :
http://www.allegro.pl/item482995941_...yjny_58mm.html
Niestety wadą takiego rozwiązanie jest sposób mocowania dekla. Zamiast zatrzasków (jak to ma miejsce w oryginalnych deklach) posiada on gwint co sprawia iż jego montaż jest nieco bardziej problematyczny. Swego czasu miałem możliwość przetestowania powyższego rozwiązania i poza sposobem montażu (do którego po pewnym czasie można przywyknąć) sprawdzało się ono nie najgorzej.
HOYA SUPER HMC PRO1 ,a
Hoya Pro1 Digital
jest jakas roznia znaczna pomiedzy tymi filtrami?