OFtopicznie: można być na wycieczce, można też siedzieć na klozecie. Można też być na etapie kupna plecaka, choć to już samo w sobie jest dużym uproszczeniem. Szanujmy siebie nawzajem, piszmy w zrozumiały i czytelny sposób.
Wersja do druku
Jest zrozumiale, tylko nie jest poprawne gramatycznie i stylisycznie. Nie chodzi o zrozumienie a o szacunek do czytajacych.
Rownie dobrze mozesz napisac "elo ziomy zapodajcie jakies fajowe plecaczki do mojej cyfrzanki" ;) .
A ze dyskusja tego typu narusza pkt 6 to jutro te posty znikna.
Mam pytanie do rowerzystów.
Jakie plecaki używacie? Czy Lowepro CompuRover AW nie jest zbyt duży jak na jednodniowe górskie wypady rowerowe??
Gdzies byla dyskusja na ten temat - sprzetu lepiej nie brac na rower, a tym bardziej na rower w gory. Chyba ze jakiegos IXUSa...
Ale jesli sie uprzesz to CompuRover za duzy na jednodniowa wycieczke rowerowa nie jest, ale w pelni wypchany i ciezki mocno zepsulby ci balans.
Wbrew nazwie ;) to swietny plecak do jedno-dwudniowych wycieczek pieszych.
ja juz przerabialem temat jezdze na rowerze z aparatem i popieram Viteza
branie swojego dslr i np kilku szkiel to dosc ryzkowany pomysl
wiadomo ze zalezy to od stylu jazdy jeden jezdzi spokojnie i nie zdarzaja mu sie upadki a drugi preferuje bardziej ekstremalny sposob jazdy i wtedy moze sie roznie skonczyc ...
ja tam biore na takie wypady prostego kodaka i luz czasami soniaka f828 ale to juz uwazam...
Witam!
To moj pierwszy post tutaj, a trafilem tu dlatego, ze szukam torby na aparat [ha,ale nowosc!], ale z jednoczesnym miejscem na zeszyty A4, powiedzmy 2, jakas wode mineralna itp. szpargaly. Wszystkie te torby na pewno idealnie sie sprawdzaja w ich glownym zastosowaniu, ale nie wierze, ze nie macie czasami ochoty zabrac sprzetu [choc czesci] na uczelnie czy inny wyjazd - np. delegacje.
Dojezdzam na uczelnie dosc daleko i chcialbym wozic ze soba sprzet, ktorego duzo poki co nie ma, bo tylko body 350D i kitowy obiektyw[ale drugi juz w drodze], ale plecak standardowy nie nadaje sie zupelnie do tego, moja mala torba na aparat tez nie, wiec szukam czegos wiekszego.
Mysle nad Naneu pro military lima, z wygladu nie rzuca sie w oczy ze torba typowo na aparat, wiec zmniejszamy ryzyko kradziezy , tylko mam pytanie do uzytkownikow - czy zmieszcze tam aparat z kitem [lub czyms niewiele wiekszym od kita] i zeszyty?
A jesli nie lima - to co? Seria corespondent wali po oczach az milo, a takze nie wiadomo, czy zmieszcze tam zeszyty?
Co polecacie?
Chcialbym zmiescic sie w cenie do 150zl, warto dodac :).
Dzieki z gory za odp.
Bartek / brutu
I prosilbym o jakiekolwiek zdjecia tak zapakowanej torby, dzieki z gory :)
Probowalem sie przegryzc przez watek i skorzystalem z wyszukiwarki, ale na moje pytania odpowiedzi nie znalazlem :(.
Dzieki!
jesli sprzet plus zeszyty, to moze http://canon-board.info/showthread.p...ight=zoom+pack , jest kieszen, gdzie spokojnie zmieszcza sie zeszyty. niestety nic grubszego, czyli np. ksiazki 300 stronnicowej nie zmiescisz tam nigdzie.
drogie to i zastosowanie raczej troche inne, ale kieszen na zeszyty ma, wiec moze ci to cos pomoze.
a może..
któryś z plecaków na sprzęt (w dolnej komorze), ciuhy ( w górnej ) i laptopa (z tyłu)?
w coś takiego pakowałem się na uczelnię jak potem miałem zlecenie - i daje radę. :)