Tak swoją drogą to jestem pod wrażeniem jak mocno ktoś w Canonie musiał myśleć żeby takie 'AutoISO' zamiast normalne to takie okrojone zrobić.
Wersja do druku
Tak swoją drogą to jestem pod wrażeniem jak mocno ktoś w Canonie musiał myśleć żeby takie 'AutoISO' zamiast normalne to takie okrojone zrobić.
trolowanie czy nie, ale przeciez aby uniknac marudzenia "troli" mozna przeciez dodac do opcji ustawiania w jakim zakresie sie chce miec ustawiane auto ISO, ze jak ktos chce od 100-3200 to sobie wklepie, ale moze chce od 400 do 500 itd. czy tak nie jest bardziej uniwersalnie, a ile usmiechnietych mordow od razu wiecej.
Proponuje stuknąć petycję podpisaną przez miliony do canona - może wypuści update.
A w tym wszystkim chodzi dokładnie o to o czym pisze Kolekcjoner - o stopniowanie produktów niezależnie od kosztów produkcji (choć te na pewno minimalnie się różnią). Że dla klienta to gorzej to nic nowego - firma canon nie powstała po to aby uszczęśliwiać posiadacza ich aparatu a po to aby przynosić zyski jej właścicielom.
Tak bo oni rozdają body za darmo :lol:. Nowe szkła i puszki są najlepszym przykładem, że do użytkownika wychodzą niemal z sercem na ręku :mrgreen:.
Ja myślę że wielu z Was ma rację, że Canon sobie robi jaja nazywając tak coś czym to w rzeczywistości nie jest. Aczkolwiek kolega Zigi poddał myśl, że całkiem może się to przydać :D. Co nie zmienia faktu, że oczywiście mogli zrobić to tak jak np. w Pentaxie K10 (rozwiązania Nikona wcale nie uważam za optymalne). Ale tak nie zrobili. Niezadowolonych zapraszamy do sklepów - K10 od dawna w sprzedaży.
Pierwsze wrazenia z 40? Dobrze sie trzyma, ekran faktycznie sie duzy wydaje, ale nie przeszkadza to w niczym, podobnie jak zmiana umiejscowienia przyciskow. Moze cudow nie ma, ale body jest bardzo przyjemne.