Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Do mnie dotarł właśnie maluszek Plecak NaneuPro U60 do Nikon Canon Sony Pentax (3753652933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pierwsze wrażenie - super. Miejsca sporo, pomieściłem wszystko co mam. Wykonanie plecaka wygląda solidnie, szwy, suwaki, szelki i uchwyt wszystko git.
Pierwsza wada, która szybko rzuciła się w oczy to te przednie kieszenie na wierzchu plecaka, przeznaczone raczej jedynie na płaskie rzeczy. Jak wsadziłem ładowarkę to już lipa, bo do reszty trudny i mocno ograniczony dostęp.
Tak to wygląda u mnie:
60d z takumarem + 4 obiektywy i gruszka :p
Obejrzałem dzisiaj w sklepie Vanguarda Skyborne 51 i niestety, ale odpada. Ogólnie jest super, ale brak mu rozwiązań na dużo luźnych elementów, np, coś za "siateczką" itp. Obiektywy wejdą na styk, a co nie wejdzie najlepiej w pokrowce i do tej większej kieszeni wyżej gdzie wszystko "lata" i wcale nie ma aż tak dużo miejsca, trochę lipa takie rozwiązanie.
Ogólnie to co przejrzałem to nie ma nic co było by duże i miało otwieranie od pleców i z boku, a więc szukam dalej :) (rezygnuje z bocznego otwierania).
Zostały Lowepro Vertex 300, flipside 400 oraz Burton Focus. Jak sie z nimi na żywo zapoznam to się podzielę wrażeniami.
Czy Burton Focus ma mocowanie na statyw polegające na przytrzymaniu go 2-ma paskami? Czy ma pasek i kieszonkę na nogi od dołu? Z tego co znalazłem to dwa paski, ale wyglądy tych plecaków praktycznie wszędzie się różnią i muszę się upewnić.
Cytat:
Zamieszczone przez
elDuda
Zdecydowałeś się na coś?
Szukam czegoś na 60D z podpiętym Tamronem 17-50, do tego lampa w pokrowcu. Z czasem chciałbym tam dorzucić jakieś tele albo Sammiego 8mm. Wstępnie wybrałem:
- Kata 443 (KLIK)
- Manfrotto Bella VI (KLIK)
- LOWEPRO EVENT MESSENGER 150 (KLIK.)
- Lowepro Nova 180 (KLIK)
Ma/miał ktoś którąś z w.w. toreb?
Udało mi się wylicytować używaną Katę 443. U mnie to torba z potencjałem, bo po wrzuceniu 60D z podpiętym Tamronem 17-50 i do tego Voeloon v760 i Canon 50mm 1.8 jest jeszcze sporo miejsca. Na tyle, że wrzuciłem ładowarkę do baterii i dodatkowo procesorową ładowarkę do akumulatorków.
Wrzucam fotkę, jak to wygląda.
Lowepro Flipside 500. Wczoraj przyszedł i jestem w pełni zadowolony. Zmieściłem się na styk i udało się jeszcze wcisnąć zestaw Cokin Z Pro w pokrowcu.
Cytat:
Zamieszczone przez
scyther5
Lowepro Flipside 500. Wczoraj przyszedł i jestem w pełni zadowolony. Zmieściłem się na styk
scyther5 czy możesz opisać co zmieściłeś w nim na styk, bo zastanawiam się nad sensownością wydawania na ten plecak ponad pięciu setek?
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
scyther5 czy możesz opisać co zmieściłeś w nim na styk, bo zastanawiam się nad sensownością wydawania na ten plecak ponad pięciu setek?
Wieczorem zrobię zdjęcie jak to wszystko dokładnie wygląda i opisze czego mi jeszcze brak:) Na pewno 400-tka byłaby za mała jak dla mnie.
Tak to u mnie teraz wygląda. Niemniej jak coś jeszcze dokupię niestety, ale będą roszady;/
W przedniej przegródce upchnąłem jeszcze akumulatorki, baterie itp.
A czy nie ma specjalnej kieszonki na filtry? Wtedy byś może jeszcze 1 obiektyw zmieścił :)
Cytat:
Zamieszczone przez
krzyssp
A czy nie ma specjalnej kieszonki na filtry? Wtedy byś może jeszcze 1 obiektyw zmieścił :)
Nie znalazłem takiej, a jak jest to widać była za mała i dla mnie nie praktyczna (może za dużo filtrów) :)