Próbowałem powalczyć z tymi presetami ale to jest jakaś masakra jest. Wole bawić się balansem bieli i jasnością w ACR z nakładaniem warstw w PS
Wersja do druku
Próbowałem powalczyć z tymi presetami ale to jest jakaś masakra jest. Wole bawić się balansem bieli i jasnością w ACR z nakładaniem warstw w PS
Faktycznie. Źle sprecyzowałem. Powinno być nie szybciej a "łatwiej".
I tak zaraz odpiszesz, że dla Ciebie RAW-y obrabia się tak samo "łatwo" jak jpg-i więc daruj sobie kolejną odpowiedź tego typu.
Przyjmuję do wiadomości, że obróbka jpg-ów nie sprawia ci żadnej trudności.
Z mojej strony tyle w tym temacie.
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A ja wolę jedno kliknięcie w Ligtroomie :)
Lubie Rawy.
Poważnie.
A dokładnie który to preset czyni takie cuda? Po pierwszych czterech odpuściłem.
Dzięki wychodzi idealnie ale ten sam preset z innym zdjęciem robi taką masakrę jak już wcześniej wspomniałem, że powracam do swojej nierównej walki.
Nie takie złe te presety. Troche szalejące w odszumianiu liminancji, ale jakbym nie miał żadnego pojęcia o obróbce to pewnie bym teraz dziękował i używał nagminnie. Mimo wszystko gratulacje za podzielenie się!
A wspomniany w5 z moim zdjęciami w podobnych warunkach spisuje się nieźle, więc może manfred1 nie te zdjęcia co trzeba szlifujesz?
Na zdjęcia z teściową żaden preset nie poradzi ;-)
hehe... Wiesz sam doskonale że nie chodzi mi w żadnym wypadku o gotowe presety czy gotowe "uniwersalne" ustawienia, bo po prostu moim zdaniem takich nie ma ;)... Wydaje mi się, że w tym temacie raczej chodzi o wytłumaczenie jakich narzędzi się używa już w samym PS, bo samo "wołanie" w ACR czy LR to dopiero początek obróbki ;)...
I żeby nie było - nie chodzi mi o przepis typu "zrób tak to będzie lux" tylko po prostu - co można użyć żeby nie przekombinować ;)
Mimo wszystko dzięki za presety - dość fajnie robią ;)... Jednak ja lecę dalej walczyć w samym PS hehe...
Pozdr.
No właśnie o to mi chodzi ;)...
Pozdr.
dzieki za wnioski i porady w tym temacie
wrzucam 4 wersje zdjecia, prosze o subiektyvne, szczere komenty co do popravki, co gryzie w oczy itp...(nie dotyczace samego kadru ;o)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jeszcze jedno w bw
Osobiście wybrałbym wersję nr.1
wersja 1 jak najbardziej
mi też pasuje 1. Jeśli możesz to pokaż edycję
ja też wybieram 1 - najbardziej przyciąga uwagę
Wersja nr 3 z dodaniem winiety :)
Jedynka wygląda najbardziej naturalnie
Dzięki za pomoc w wyborach