Odp: [Tespis] - moja galeria zdjec
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
Cieszę się, że mogłam pomóc. :)
Co do tego ostatniego obrazka - wypalone twarze, poobcinane ręce, za dużo dołu - do kosza. Nie ma co na siłę ratować kiepskich fot, wywalać bez sentymentu i robić nowe, tym bardziej, że modelki masz w domu :)
Dzięki za komentarz. Tu akurat nie moja rodzinka, a znajomi :)
Tymczasem dodam jeszcze jedno z tej serii.
10.
No nie wiem co mam napisać. Może jednak do szuflady...
Moim zdaniem nie nadaje się do oceny, bo to foto takie własne, rodzinne, albumowe z cylu - "tam byliśmy".
O wiele bardziej mnie mogłoby się podobać jako sam landszafcik - bez modeli, tylko szeroko.
Światełko fajne, jakiś motyw ze skałą, omszałe drzewo.
Tylko wiesz, to są kompletnie amatorskie uwagi i zupełnie niezobowiązujące :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
No nie wiem co mam napisać. Może jednak do szuflady...
Moim zdaniem nie nadaje się do oceny, bo to foto takie własne, rodzinne, albumowe z cylu - "tam byliśmy".
O wiele bardziej mnie mogłoby się podobać jako sam landszafcik - bez modeli, tylko szeroko.
Światełko fajne, jakiś motyw ze skałą, omszałe drzewo.
Tylko wiesz, to są kompletnie amatorskie uwagi i zupełnie niezobowiązujące :)
Dzięki za komentarz. No jest to trochę dokumentacja tego gdzie byliśmy ;).
W między czasie zrobiłem takie portrety:
11.
12.
Dajcie znać co myślicie.
Dzięki.
Dla mnie modelka na tym zdjęciu wygląda.. okropnie i bardzo niekorzystnie. W szczególności na drugim zdjęciu, jej wzrok jakiś troszkę przekrzywiony. Te okulary to chyba najbardziej się wyróżniają, nie potrafię dobrać tego odpowiednio w słowa, ale one się zbyt mocno rzucają w oczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
vik
Dla mnie modelka na tym zdjęciu wygląda.. okropnie i bardzo niekorzystnie. W szczególności na drugim zdjęciu, jej wzrok jakiś troszkę przekrzywiony. Te okulary to chyba najbardziej się wyróżniają, nie potrafię dobrać tego odpowiednio w słowa, ale one się zbyt mocno rzucają w oczy.
Może trochę za blisko podszedłem z obiektywem (50mm) i się zrobiło przerysowanie...
Zdecydowanie za blisko. W oczy rzuca się nos, potem okulary, potem długo nic...
Specjalistą od portretu nie jestem, ale moje pierwsze skojarzenie 11-12 to zdjęcia do legitymacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Zdecydowanie za blisko. W oczy rzuca się nos, potem okulary, potem długo nic...
True, czasem naprawdę trzeba to usłyszeć żeby zobaczyć ;).
Dzięki za komentarze. Będę kombinował dalej. Może zrobię coś niebawem na większej ogniskowej. Zobaczymy co wtedy wyjdzie.