Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
No i co sie "szczerzysz"? :) Czy ja pisalem o Nikonach bez filtra(a w zasadzie ze zneutralizowanym filtrem)?
he he napisales,ze teraz jak u nikona.a u nikona ostatni model BEZ filtra i bez mory,zadnym tam zneutralizowanym.Rozdzielczosc do sprawdzenia,ale niestety lepsza od odgrzewanego kotleta 18mpx.pozdro :-)
P.S.Mark III dopiero "ruszyl" z rozdzielczoscia,na szczescie.Pomijam oczywiscie najwyzsza półkę.
Panowie to wątek o 700D - ja rozumiem, że nazwa się niektórym kojarzy z Nikonem ale zapewniam że piszemy tu o nowym wytworze Canona 8-).
Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian :mrgreen:.
650 mark 1.1
Cytat:
Zamieszczone przez
rsaw
Sony próbuje, ale zdaje się jeszcze dotarło i do tej firmy, że ta rewolucja wymaga poświęcenia WSZYSTKICH mocowań dotychczasowych obiektywów.
Stąd takie podrygi jak ten 700D, czy 100D zamiast skupienia się na rozwoju systemu MFF (czytaj M Full Frame) z jednoczesnym "pączkowaniem" tego systemu do formatu DX dla szerszego rynku odbiorców.
Canon nieśmiało wyszedł z systemem M, kompletnie nie radząc sobie z koniecznością zmian w technologii autofokusa, w dodatku zgłupiał i bagnet M ograniczył do formatu 1/2 FF.
Szkoda, pierwsi wyszli z cyfrowym FF, pierwsi wykorzystali matryce do filmowania, ale teraz się pultają.
Rozwój w stronę FF jest moim zdaniem sensowy! Mamy coraz to lepszą jakość w "komórkach" stąd mniejsza sprzedaż kompaktów. Nie wiem jak się ma obecnie sprzedaż półki xxxD ale kiedyś to było coś. I jakościowo i w ogóle. Obecnie z tego co czytam Canon xxxD posiada tą samą matrycę któryś rok z rzędu. Coś obiło mi się o oczy iż najlepsza matrycę w tym segmencie "miał" w zeszłym roku "Sony a57". Zaznaczam obiło co nie znaczy że tak jest w rzeczywistości. A pamiętam kiedy porównywałem sample Canona 500d z konkurencją i praktycznie wszyscy odpadali. Canon jak by nie patrzeć "co nie co" tkwi w matni.
A może zapytam inaczej jak wy widzielibyście 700d jako następce 650d. Całkiem w zapomnienie biorę zbliżającą się premierę 70d. O ile i w ogóle będzie :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
photogambler
Dlaczego uwazasz ze jest bardziej sensownym? C ma lepsze video w Twojej opinii?
pozdro :-)
w tym wypadku wylacznie dlatego, ze do D5200 sie nie zapnie 70-200/4 L. albo Tamrona 90 macro z mocowaniem EF.
"Mission For Smile" - EOS 700D - YouTube
tak sobie myślę że z 650 można zrobic 700 prostym upgradem softu ale canon chyba czegos takiego nie zrobi - nie biorę pod uwagę zmian mechanicznych których jest prawie brak :)
Jeszcze nikt nie zwrócił uwagi o jednej z "największych" ewolucji w stosunku do poprzednika. Mianowicie o lepszej gumie/okleinie z której wykonany jest aparat! Która nie jest "toksyczna" jak miało to miejsce w przypadku słynnego poprzednika :)
Tak wiec mamy chyba 4 zmiany względem 650d
- nowe pokrętło
- nowa lepsza obudowa
- nowa okleina, nie alergiczna
- podgląd kreatywnych filtrów w trybie Live View
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
650 mark 1.1
Nazwa 652D jest nieprzypadkowa - doliczyłem się dwóch zmian ;).
Kolega wyżej znalazł ich cztery. Zatem 654D byłoby OK :mrgreen:.
Najistotniejszą zmianą jest pewnie cena sprzętu :)