Odp: sigma 30 1.4 , proszę o opinie
Tzn. będziesz wysyłał szkło jeszcze raz do serwisu ? Ciekawi mnie w jaki sposób taka operacja u nich przebiega skoro obiektyw nie radzi sobie teraz na dalsze dystanse , więc co nie sprawdzają tego ? Nie , no ja nic nie rozumiem :shock: Quo Vadis Sigmo ???
Cytat:
Zamieszczone przez
darek500
Quo Vadis Sigmo ???
przecież to standard tej firmy , a mydełko gratis
trzeba wybierać z pięciu a i tak rosyjska ruletka
o kłopotach szkieł C czyta się rzadziej wiec....
Cytat:
Zamieszczone przez
darek500
Tzn. będziesz wysyłał szkło jeszcze raz do serwisu ? Ciekawi mnie w jaki sposób taka operacja u nich przebiega skoro obiektyw nie radzi sobie teraz na dalsze dystanse , więc co nie sprawdzają tego ? Nie , no ja nic nie rozumiem :shock: Quo Vadis Sigmo ???
Wysłałem szkło dzisiaj po raz pierwszy do serwisu ( dostrajać będą pod body ).
W karcie gwarancyjnej znalazłem wzmiankę, że szkło było już raz dostrajane pod jakieś starsze body więc to norma, że trzeba zestroić pod swoją puchę teraz ;)
becekpl - tylko znajdź mi ze stajni canona takie jasne szkiełko używkę za 1300zł ;) Bo ja nic ciekawego nie znalazłem ..
no wiesz ,jaka cena taka jakość, cudów nie ma
A jak się Sigma ładnie skalibruje pod body to będą cuda za małą kasę ;)
Mnie się chyba trafiła wybitnie dobra sztuka...Bo ani problemów z AF, ani mydła...
Słuchajcie jakiś gościu na Allegro napisał że sprzedaje Sigmę 30mm ale że to nowsza wersja z innym plastikiem - nie chropowatym. Czy jest coś takiego czy to ściema ?
I tak i nie. Sigma zmieniła jakiś czas temu deseń z plastyku a'la zamsz na plastyk 'gładki'. Ale nic więcej się oprócz tego nie zmieniło (tzn. były takie głosy na forum dotyczące 50/1.4, że AF jest w którejś z tych wersji gorszy).
Taa, są te "nowe" wersje S30/1.4
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Taa, są te "nowe" wersje S30/1.4
Że co ? Nie kapuje ....