Odp: Książki o fotografii II
Kolejny forumowicz w dziale sprzedam chce zarobić na innych canonowcach.
Książki wystawiane są do kupienia w REALU w Łodzi Manufaktura jak patrzyłem po 14.99zł. Tak mi się wydaje.
A więc przebicie 100%. Nieładnie!
Aby taki proceder ukrócić mogę chętnym nie mających w swoim miejscu zamieszkania REALU zakupić prezentowane książki po cenie jaką oferuje sklep.
Nic na tym nie zarobię-zrobię to z czystej chęci pomocy.
Jak ktoś chce piszcie na pw
Cytat:
Zamieszczone przez
fhumargo
Kolejny forumowicz w dziale sprzedam chce zarobić na innych canonowcach.
Książki wystawiane są do kupienia w REALU w Łodzi Manufaktura jak patrzyłem po 14.99zł. Tak mi się wydaje.
A więc przebicie 100%. Nieładnie!
Aby taki proceder ukrócić mogę chętnym nie mających w swoim miejscu zamieszkania REALU zakupić prezentowane książki po cenie jaką oferuje sklep.
Nic na tym nie zarobię-zrobię to z czystej chęci pomocy.
Jak ktoś chce piszcie na pw
cena naklejona jest 14,99 a przy kasie 11,99zł :p
w Kielcach już chyba mało zostało :) a ja właśnie kończę czwartą książkę ;D piękna promocja a o naciągaczu na forum już pisałem wyżej.
Przynajmniej jeden uczciwy i założył temat a nie próbuje naciągać SWOICH!
Potrzebuję pomocy w sprawie wyboru książki na prezent dla osoby która "złapała bakcyla fotografii", potrzebuję książki prostej, która wręcz łopatologicznie na konkretnych przykładach opisuje temat, pod uwagę biorę jedną z dwóch od Scotta Kelby, mianowicie:
wersja a) Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelbyego, Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom
wersja b) Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VII
która wg was będzie bardziej odpowiednia ? osoba początkująca chociaż wydaje się z ambicją podchodzić do tematu, pomijam fakt że wszystko co w tych książkach jest w sieci za darmo, tutaj chodzi o bardziej odpowiedni prezent dla kogoś kto chce uczyć się jak "podciągnąć zdjęcia", ewentualnie czy znacie coś bardziej wartego zakupu.
Pozdrawiam
A chcesz książkę o obróbce zdjęć czy o robieniu zdjęć. Bo chyba trzeba zacząć od robienia żeby było co obrabiać ;)
Zobacz wyprzedaż w Realu, kupiłem tam kilka. Zacząłem czytać "Światło w fotografii. Poznaj i wykorzystaj jego potencjał" Ricka Sammona. Bardzo dobrze się czyta, dużo samych podstaw.
"Światło w fotografii. Poznaj i wykorzystaj jego potencjał" - Książka, kurs - Rick Sammon - Wydawnictwo Helion, księgarnia internetowa informatyczna helion.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
Boogie
ja ją dopiero co skończyłem :) mogę polecić
@ bartek0590 na pierwszy ogień może być dobra ta książka: Nowy podręcznik fotografii - John Hedgecoe - Lubimy Czytać wszystko od podstaw fajnie i jasno opisane
@Boogie, Dziękuję za propozycję, podskoczę do Reala w tym tygodniu może uda się jeszcze coś wyrwać, chociażby dla samego siebie.
@salas, Na prezent potrzebuję czegoś o obróbce, moja wina - nie napisałem we wcześniejszym poście że musi to być książka do obróbki, przeglądałem przykładowe fragmenty na stronie wydawnictwa i bliżej mi do kupna Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelbyego, Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom. Sam raczkuję w temacie obróbki ale ten tytuł wydaje mi się odpowiedniejszy na chwilę obecną dla tej osoby, bo nie każdy ma dużo wolnego czasu na dokładne dopieszczanie swoich zdjęć w PS, aczkolwiek temat kupna jest ciągle otwarty jeżeli ktoś ma chętnie wysłucham sugestii nt czy warto kupić ten tytuł.
Szukam książek o obróbce, chce żeby w niej były konkretne informacje a nie rozważanie kwestii RAW czy JPG itp. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
Szukam książek o obróbce, chce żeby w niej były konkretne informacje a nie rozważanie kwestii RAW czy JPG itp. :)
a jaka jest Twoja obecna wiedza na ten temat?
Jeśli jesteś początkujący to polecam "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie VI - Scott Kelby".
Mi się przyjemnie z tego uczyło, gościu nie leje wody.
Niezła inercja, post z 10 grudnia do dzisiaj, cóż tak również bywa.
Co do fotografii może i ja coś polecę - Andrzej A. Mroczek "Zdjęcia cyfrowe w oświetleniu zastanym" Helion 2011
obróbka:
Anna Owczarz-Dadan "Zaklęcia Photoshopa edycja zdjęć" Wydanie II Helion 2013