bebop ci nie odpowie chyba bo sie wypisal z forum... jakos dziwnie tak jest ze ci co maja cos do powiedzenia wypisuja sie, bo komus cos przeszkadza w nich... szkoda...
Wersja do druku
bebop ci nie odpowie chyba bo sie wypisal z forum... jakos dziwnie tak jest ze ci co maja cos do powiedzenia wypisuja sie, bo komus cos przeszkadza w nich... szkoda...
Cytat:
Zamieszczone przez iczek
buuu no szkoda, szkoda... jeżelibys miał jakiegoś maila do niego, poproszę na PM
Tymczasem pytanie kieruje również do innych.
powiedzcie mi proszę czy jest sens ładować 420 zł w zestaw 2 lamp błyskowych (żarówki w oprawkach - ale nie świetlówki tylko normalne)
które mają 40 i 45 ws, do tego 2 statywy i 2 parasolki.
tak na sam początek. niechciałbym wydać nie wiadomo jakiej kasy, ale nie wiem czy na początek nie byłoby lepiej np. kupić jedną lampę 100ws z parasolem niż 2 słabsze. a do czego mi to? standardowe portrety, jakieś ciut bardziej skomplikowane oświetlenie narazie nie wchodzi w grę bo nie muszę zacząć się uczyć podstaw portretu. co byście poradzili Panowie?
Dorzuc ze 20 zeta i kup jedna (albo obie) 68ws z przewodem, inaczej kombinacje z fotocelami bedziesz mial.
Jedna taka to juz wystarczajaca moc do portretow. Warto.
czyli 2 razy 68Ws i kostka do synchro - bo mam 300D a on niema gniazda pod synchro. tak sobie też w skrytości serca mego myślałem żeby zrobić.
a mógłbyś powiedzieć dlaczego kombinacje z fotocelami?
Przedbłysk wyłączyłem w cFn.
Moze byc tez przewod na sanki z funsports. Bedzie pare pln taniej jak kostka i mozesz go zamowic na raz z zarowkami, statywami i parasolkami. Ma guziczek "test" na sankach :DCytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
No to Ci sie tylko tak wydaje...Cytat:
no to kicha...Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
a mógłbyś ciut konkretniej?
Gdzies niby ten przedblysk wylaczyl? Ktore c.fn?Cytat:
Zarowki nie posiadaja fotoceli na drugi blysk i trzeba sie gimnastykowac zeby ich uzywac z lampa wbudowana.
Cfn 05 - AF-assist beam/Flash firing
pozycja 0: Emites/Fires
pozycja 1: Does not emit/ Fires
pozycja 2: Only external flash emites/ Fires
pozycja 3: Emits/Does not fire
z tymże już chyba skapowałem o co chodzi. Ja tylko wyłączam przedbłysk dla AF. Czyli że pozycja "Fires" działa i tak z 2ma błyskami?
Chyba sam sobie odpowiedziales... AF a nie e-ttl.
A poza tym ta funkcja nie dziala w 300D (widac kto czyta instrukcje).