a czy super zoom pasuje tylko powyżej f8 i na dwór czy wszędzie powinien ?
a pozatym czepiasz sie i temat główny już ci nie pasuje
No i to że umie pan wybiórczo cytować to też już wiem.
Wersja do druku
a czy super zoom pasuje tylko powyżej f8 i na dwór czy wszędzie powinien ?
a pozatym czepiasz sie i temat główny już ci nie pasuje
No i to że umie pan wybiórczo cytować to też już wiem.
giga zoom 15-1500mm, stałe światło f2, waga 0,5kg. klasa szkła L i cena 1000 zł brutto. w komplecie osłona przeciwsłoneczna, twardy futerał...Cytat:
Zamieszczone przez popmart
zejdź na ziemię. zacznij od czytania dokładnie tego co ludzie piszą. temat mi cały czas pasuje, nie lubię tylko oszołomstwa.
przy przesłonie f8 i ogniskowej @200mm to jaki czas chcesz mieć? 1/20sek.?
nie poprostu uwazam je za bezsensowne i jest to wyłącznie MOJE zdanie a w polemike wprowadzili mnie inni panowie poprzez jawne podkreślenie moich ( słabych) umiejętności chociaż pan sie aktywnie przyłączył i ją dalej prowadzi
Moje zdanie jest proste zawiodłem sie na tego typu szkle i podałem SWOJE argumenty na ten temat nie oczekiwałem tak zajadłej szopenhałerowsko-makjawellistycznej polityki
może ktoś inny to będzie chciał ocenić polecam od strony 5 .
po pierwsze PROSZĘ PANA to o ile Pan doczytał łaskawco, to ja pisałem o szkle 18-200 DC sigmy. Pan zdaje się*o innym. bodajże gorszym jakościowo, ale to szczegół. czepiam się.
po drugie umiejętności oceniam wyłącznie po efektach czyli czymś czym Pan się nie raczy pochwalić. rozumiem że jest to sztuka szuflady. kingsajz i te sprawy niestety słabo się sprawdzają w retoryce. szczególnie jak się innych nazywa landszafciarzami a epatuje określeniem "sztuka" co do własnej szczętnie skrywanej twórczości.
trzy: przy tej gramatyce nawet ja wymiękam. czytał Pan dobrodzieju coś tych wymienioncych "szopów" i "maklawelków"? korektorkę mieli?
cztery: sekcja gimnastyczna?
hahaha jasne zdziwiłbyś sie, a zdania lubie róznie układać nie tylko tak jak pan w szkole od polskiego kazał.
24-135 2,8-4 to ciekałe zaledwie 5,5 krotnośc najmniejszej ogniskowej było fatalne a nie przekonują mnie 11x ze słabszym jeszcze światłem....
Wpadnij do BlueCity i wypróbuj. I podziel się rzeczowymi spostrzeżeniami.Cytat:
w BlueCity niemożna robić sztuki. :-( pamiętam, bo był kiedyś*Piasek i mu sztuka niewychodziła. chyba pogłos za duży.Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Widzisz kolego makjawelizm polega między innymi na manipulacji poglądami innych poprzez np. ośmieszanie drugich. A skoro tak sie boisz słowa sztuka to mi bardzo przykro to twój kompleks niższości i mnie do tego nie mieszaj.
sztuka dla kolegi to magiczne wręcz święte słowo zarezerwowane tylko dla nielicznych (oczywiśie tych których on uważa za twórców)
(nawet 3 latek jak coś nabazgrze i to jest jego własna produkcja to rodzice bedą dumnie obność sie z jego "sztuką" ale widać że koledze trudno to przez gardło przechodzi)
Jeszcze raz zachęcam wszystkich do lektury od strony 5.
w ramach powtórnej edukacji (Kopaliński online):Cytat:
makiawelizm, machiawelizm, doktryna polit. zalecająca stosowanie podstępu, przemocy i obłudy w dążeniu do realizacji zamierzeń; cynizm, przewrotność i brak skrupułów w dążeniu do osiągnięcia celów uznanych za godziwe, w myśl zasady "cel uświęca środki".
Etym. - uogólniona przez wł. historyka i pisarza polit. Niccol? Machiavelli (1469-1527) w Księciu (1532 r.), praktyka polit. epoki.
czyli coś tam koledze dzwoniło, ale na tej lekcji w szkole za bardzo nie uważał...
niższości względem czego? kompleks wobez legendarnej sztuki kolegi popmarta? ktoś to widział?Cytat:
żeby być twórcą kolego popmart to trzeba coś tworzyć. i niekoniecznie musi to być bełkot, który tutaj serwujesz. braki w edukacji można nadrobić, trzeba tylko chcieć. aha - przeciętność nigdy nie była sztuką. chociaż niezmiennie próbuje się taką formę lansować.Cytat:
rozumiem, że Twoi się nie obnosili, bo kompleksy walą po oczach. kolega popmart, Twórca i Artysta, ma w zwyczaju pouczać i dawać cenne rady. któż może go zrozumieć? chyba tylko on sam. przecież tworzy Sztukę...Cytat:
ale nic sensownego nie napisałeś. pokaż zdjęcia (te dobre, tą sztukę) - poprzyj swoje wnioski. bełkoczesz coś pod nosem, mylą Ci się rzeczy. to jakaś nowa forma sztuki?Cytat:
nie polemizuje juz z zakapleksionym niedouczonym kolesiem który jedyne co wie to w kopalińskim jest w stanie wyczytać . end of story