przestał błyskać główny palnik ;) - serwis Nissina też jest do bani - zgłoszenie 13.04 - diagnoza - wymiana na nową - termin dostawy - wciąż czekam :)
Wersja do druku
przestał błyskać główny palnik ;) - serwis Nissina też jest do bani - zgłoszenie 13.04 - diagnoza - wymiana na nową - termin dostawy - wciąż czekam :)
Miałem ochotę na tego Nissina, ale powoli ją tracę. No, nic. Życzę szybkiej wymiany i aby nowy egzemplarz pracował bezawaryjnie.
Nie polecam, używałem Nissina 622i i ogólnie kaszana. Współpraca w puszką bardzo zła.
Tak, już wcześniej wspomniałem, nie opłaca się w to inwestować. Lepiej odłożyć i kupić 430EX II. Nissin bardzo kiepsko współpracuje z canonem. pracowałem na Di622 i wiele wstydu się najadłem kiedy lampa samoczynnie zaczęła wyzwalać błysk i naprawdę nic omyłkowo nie nacisnąłem.
Ale smolicie farmazony. Nissin 622 akurat pracował bardzo fajnie i mnie i kilku znajomym. Świetna lampka za taką kasę. Ten Nissin też dobrze działał - dopóki działał :) .
Di866 miałem na 5-cio metrowym kablu i wyzwalałem radiowo 430exII. Działało to bardzo dobrze. Ustawianie ratio bardzo pomocne. Żadnych błysków pełną mocą czy nie odpalenia.