No i tu się zgadzam :D
Wersja do druku
No i tu się zgadzam :D
Własnie przed chwilą dzięki http://iss.astroviewer.net/ namierzyłem na niebie ISS .... fajne doświadczenie.... wybiegasz na balkon i..... leeeci!!!
Krzychu i Niemilce - co za temperamenty! Jak w Dywizjonie 303! Was Dwu za stery posadzić - żaden współczesny talib by się nie ostał!
Krzychu wyciągnął łapę do zgody - uściśnij ją Niemilce, bo w jednej branży tematycznej robicie - swary i waśnie są bez sensu :D
Możecie się od siebie nawzajem pięknie uczyć.
Sobotnio-niedzielne łowy :
http://www.extremespotting.com/FOTO/iss-1.jpg
Wiem że to głupio dawać linki do innego forum – ale jeśli was to interesuje to reszta fotek z ISS jest tu KLIK w dziale Nasze FOTO
Dziś znowu poluję na ISSa ;)
21h23m48s
22h58m34s
0h33m35s
Pozdrawiam
te bo Cie NASA namierzy i zestrzeli :)
alez to nie ostre i wyblakłe kolory ma... joke ;-), sam chciałbym kiedyś takie zdjęcie zrobić.
Jak będę leciała do mojej przyjaciółki do USA to się umówimy na godzinę - pomacham Wam przez bulaj :D
Ty sie nie smiej.
Pare lat temu czytalem historie w Sky&Telescope jak jakis czlowiek w US polowal sobie wlasnie na rozne obiekty na orbicie. Przeprogramowal/przerobil (niepamietam szczegolow), moze sam z budowal montaz do jakiegos sporego ale wciaz amatorskiego teleskopu, tak, zeby ten mial szanse sledzic szybko poruszjace sie obiekty (ISS, prom, satelity). Normalnie taki montaz w trybie sledzenia moze poruszac sie bardzo wolno, tak w tempie obrotu na 24h. On to musial solidnie przeprogramowac, bo taki satelita/ISS to przelatuje nad Toba w pare minut.
Zdjecia generlanie wymiataly, np na widac bylo, ze na wahdalowcu nad kabina sa 2 okienka!!
Nastepnie na jakims forum podzielil sie swoimi obserwacjami, gdzie rzucil tekstem, ze satelity wojskowy jakis tam, (a koordynaty orbity sa dostepne), to ma kolor zolty.
Pare dni pozniej zapukalo do jego drzwi 2 smutnych panow ubranych na czarno, pytajacych skad On ma takie informacjie. Musial im pokazac caly sprzet jak dziala, jakie ma mozliwosci. Podziekowali i poszli.
Wielki brat czuwa.
;-)
Marcin
heh, szybko reagują...