Jeszcze nie ma. W kwestii ceny słyszałem o zdecydowanie niższych pułapach, ale muszę to potwierdzić u źródła.
Wersja do druku
Jeszcze nie ma. W kwestii ceny słyszałem o zdecydowanie niższych pułapach, ale muszę to potwierdzić u źródła.
L800 jest realnie dostępna w tej chwili, o tuszach postaram się czegoś dowiedzieć.
Jestem ciekaw rezultatów zastosowania tuszy od L800 w chińskich CISS'ach. Wiele osób posiada już systemy podawania tuszu i zastosowanie skalibrowanych tuszów mogło by być rozwiązaniem różnej jakości zamiennych tuszów.
Ja dzięki kolegom + własnej dociekliwości już wiem jak z kosztami druku. Zapytam jeszcze jak z żywotnością samej drukarki? Ile takich cykli A4 jest ona w stanie wytrzymać zakładając pracę w czystych domowo - biurowych warunkach oraz korzystanie z oryginalnych materiałów?
Pytanie dodatkowe jak z zasychaniem dysz przy jedno czy dwu miesięcznej absencji? Czy nie wystarczy przypadkiem zostawić jej włączonej i mamy problem z głowy?
Ja niedługo sam się przekonam co ta drukarka potrafi - zamówiona w medikonie właśnie jedzie do mnie. Po jakichś testach napiszę parę zdań.
Do mnie już przyjechała, jestem po pierwszych testach L800 z papierem Fomei PRO Gloss 265, na duży plus szczegółowość i kolor wysoki poziom, na mały minus przejścia tonalne w cieniach gdzie musi posilić sie czarnym, z deka w ciemnych partiach na ciemnych szarościach przyciemnia, zanika ostatecznie faktura, może to profil od Medikona ;) - wydruk porównuję z obrazem z Eizo CG211, ogólnie rezultat jest lepszy od labu chemicznego, szkoda że nie ma dostępnego papieru w formacie 15x23 u żadnego z producentów - po prostu drukował bym wszystko w domciu odracając foty do pionu, polecam.
Też ważne, na płytach DVD nadruk EKSTRAliga ostrość wymiata :D
(ICC http://www.druk.medikon.pl/bindata/d...a059420e30.zip)
A czy gdzieś w Warszawie można obejrzeć możliwości L800? Ewentualnie zapłacić i wydrukować swój plik? Bardzo chcę ją kupić, ale do niedawna wydruki które widziałem dawały wiele do życzenia.. :(