Kup do niego M 32/1.4 i też nie odkleisz.
Wersja do druku
Canon EF 50/1.2 ma swój klimat i daje radę i w miarę trzyma cena jeszcze.
Ale takie perełki ja EF 135L, EF 24L, EF 16-35/4L, EF 24-70/4L, itp. można teraz kupić w przedziale 2-3 tyś zł. I to jest okazja. 3-4 szkła w cenie jednego RF.
Wątpię. Stanowczo wolę w to miejsce 6D i 50 mm f/1,8, i tak to właśnie wygląda. Mam Viltroxa 33 mm f/1,4 i jakoś mi się z nim nie chce nic robić, bo w zestawieniu z M5 to już nie jest sprzęt ani lekki, ani kompaktowy, ani nie daje efektu jak 6D z najbardziej nawet badziewną "pięćdziesiątką".
Nie, Ten z OM-1 pochodzi z Holandii i jak sam mówi to jest chyba najgorszy krajobrazowo kraj w Europie :) A jednak można. Ogólnie oglądam na YT chyba z 10 fotografów krajobrazowych i dysponują przeróżnym sprzętem. Od wspomnianego OM-1, przez 5D Mark IV, Nikon Z7, Z8, FujiFilm 50 i 100 do sprzętu Sony z serii A7. Ogólnie liczy się oko, odpowiedni czas, pogoda i miejsce. Sprzęt i szkła to rzecz wtórna.
krótko - postproces czyni cuda
szerzej - niektóre czynniki możemy kontrolować niektóre nie - nie łączyłbym ich bo nic z takiego połączenia nie wynika - jeśli mowa o fotografowaniu, a nie pstrykach na zorganizowanej wycieczce objazdowej to czas i miejsce fotografowania możemy sobie wybrać jakie chcemy :mrgreen:, na pogodę nie mamy wpływu - można planować ale czasem pogoda wie lepiej - wszystkie trzy można usunąc z rozważań - pozostaje oko które jest istotne ale nawet świetne oko może potrzebować sprzętu do realizacji (np. obiektywu tele czy uwa) i jak ni ma sprzętu to najlepsze oko pozwoli najwyżej na myślenie "co bym zrobił jak bym miał odpowiedni obiektyw" - w fotografii (krajobrazowej też) najtańszym sposobem na lepsze zdjęcia jest postproces, najdroższym szkła, korpus jest najmniej istotny (ale tylko do pewnego stopnia) bo nie ma nic gorszego niż zdjęcie z prawie trafioną ostrością (w fotografii krajobrazowej dobra ostrość w dobrym miejscu też ma znaczenie wbrew temu co wielokrotnie czytałem na forum).
.... początek drogi....i to by było na tyle
Ale to jest możliwe
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci...02e57fb1&ei=53
jp
Samsung zdobył technologię od reptilian albo reptilianów. Węże widzą w podczerwieni, to musi być to.
--- Kolejny post ---
Luke Skywalker widział z zamkniętymi oczami. Kosmiczna technika przyszłości.