no właśnie o tym piszę, a internet przemawia językiem korzyści - może nie ma sensu tego oglądać bo to i tak stracony czas, wystarczy wyszukać zdjęcie pudełka i tam będzie to wszystko napisane - jak kupowałem ostatni korpus to udałem się do sklepu u mnie na wsi wziąłem korpus który pożyczają i przez prawie dwie godzinki zrobiłem zdjęcia jakie zwykle robię i przetestowałem starą eLkę, wieczorem wywołałem rawy i kolejnego ranka kupiłem (klnąc jak szefc bo się zeszukałem u mnie na wsi kawałka firmowej gazrurki z drutami robiącej za konwerter RF-EF która przy tej cenie korpusu powinna być w pudełku :mrgreen:) - probowałem szukać informacji w internecie ale niestety nie znalazłem (prawie same marketingowe wypociny ale może dziwne zdjęcia robię).
klient zakłada że celem producenta jest produkcja sensownego sprzętu w którym sens rozwiązania jest istotniejszy niż pozycjonowanie - niestety to już tak nie działa. jak kupuję auto z sinikiem 75koni to nie zakładam że pojedzie 220km/h ale jak tych koni jest 400 to jest to nasuwające się założenie i jeśli nie jedzie to jestem zadziwiony i nie muszę czytać w tym celu specyfikacji technicznej
ogólnie uważam że R8 to dobry aparat a nawet bardzo dobry ale przy jego aktualnej cenie ograniczenia pozycjonujące sprzęt poszły za daleko.