Odp: [recenzja] SIGMA 135 Art f/1.8 DG HSM + porównanie
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
To żeśmy się dowiedzieli o Sigmie 135 art :P...
@
candar - te filtr to świetna opcja, ale musiałbym kupić pewnie z 2 takie zestawy do 2 różnych średnich filtrów - nie uśmiecha mi się to
Jak uzywasz szkieł EF do korpusów EOS R to jest super praktyczne rozwiązanie w postaci adaptera drop-in - teraz juz 4 firmy je robia. Sa testy i opinie, które pokazują że się sprawdzają i nie koniecznie musi to być canon.
https://www.jjc.cc/index/goods/detail.html?id=1559
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Jak uzywasz szkieł EF do korpusów EOS R to jest super praktyczne rozwiązanie w postaci adaptera drop-in - teraz juz 4 firmy je robia. Sa testy i opinie, które pokazują że się sprawdzają i nie koniecznie musi to być canon.
https://www.jjc.cc/index/goods/detail.html?id=1559
Za gazrurkę z szufladą to już jakieś pieniądze można chcieć, ale za samą gazrurkę? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Aaaa.... a to Ty chciałeś się czegoś dowiedzieć, a ja, głupi, myślałem, że chcesz nam coś przekazać, i pokazać :roll:
Raczej czuję, że tu wparuje jeden z szefów wszystkich szefów na tym forum i usunie spam nie na temat Sigmy :P
#Szwayko - wiem, że są takie adaptery, ale rozwiązanie zdaje się mieć też swoje wady (gdzieś tam czytałem, ale standardowo, jak to ja - dzień po tym jak to przeczytałem już wypadło z głowy :D )
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Za gazrurkę z szufladą to już jakieś pieniądze można chcieć, ale za samą gazrurkę? :mrgreen:
Jjc na ebay za 570zl nabyłem z 3 filtrami. Jakość i spasowanie dobre. Plynny ND na 500 bez zafarbow a ostrość bez zmian. Polecam zestaw bo cena do jakości super. Ja głównie do szerokich kątów i dlugich czasów chciałem gdzie nie da użyć zewnetrznych filtrów ale jest tez super rozwiązanie do polara i teleobiektywow albo takich gdzie filtr duzy albo oslona przeszkadza w uzyciu polara