Moze faktycznie , jak kiedys byly pewne propozycje , lepiej bylo by go zamknac ?...
Wersja do druku
Moze faktycznie , jak kiedys byly pewne propozycje , lepiej bylo by go zamknac ?...
Też dochodzę do wniosku, że ten wątek dąży w dziwną stronę. Na początku to chyba chodziło żeby się trochę pośmiać z jakiś totalnych porażek. Teraz mam wrażenie, że odbywają się tutaj jakieś czarno-marketingowe akcje. Nie promuje ktoś siebie tylko wstawia konkurencje. Wyobrażam sobie potem jak na spotkaniu z potencjalnym klientem, ktoś zamiast pokazywać swoje fotki, pokazuje, że czyjaś tam galeria była w "kiczu".
Tak szczerze mówiąc to złapałem się na tym, że zaglądam tu co jakiś czas żeby sprawdzić czy już ktoś podlinkował jakieś moje zdjęcia. No po prostu strach się bać.
Wątek jest na psach od samego początku!
Witam wszystkich!
Przykro mi to stwierdzić, ale jesteście jak kraczące wrony - jedne kraczą głośno, inne pokrakują, ale wszyscy wydają ten sam dźwięk: KRAAAA!
I tak pierwsze kra! - szyderczość - po prostu bezinteligentnie nabijacie się, nie uzasadniając swoich wypocin. Drugie kra - złośliwość - wiele przytoczonych galerii jest bardzo dobrych i tu pojawia się trzecie kra! - zazdrość - można odnieść wrażenie, że chcecie dokopać okolicznej konkurencji, która ma więcej zleceń. Kolejne kra! to pycha - ja robię foty najlepiej (oczywiście nikt tak nie napisał, ale niektóre formy wypowiedzi mówią same za siebie).
Kra, kra i kra.. Proszę nie ulegać sugestii i obiektywnie stwierdzać, czy faktycznie są kiepskie ujęcia, nieostre zdjęcia (ciężko to ocenić, przy internetowym pokazie i rozmiarze), jasność, kolorystykę... Dajcie spokój, jesteście bardzo nieobiektywni! Bądźcie inteligentni, czymcie buźki i nie dotykacie klawiatury! Dążcie do perfekcji, żeby zakładali o Was wątki, jako wybitnych artystach.
Uważam, że pierwszy z brzegu kolega Gringo997 ma ładną i ciekawą galerię, ale po Waszemu:
Facet, nie przy jedzeniu! Dlaczego uciąłeś główkę młodemu na stronie głównej?! Coś mu tam wyrosło, czy fryzjer nie spisał się, popijając przy pracy fantę? Dlaczego postawiłeś przecinek przed " żadnych studyjnych..."? (ktoś się wcześniej przyczepił do czyjegoś opisu na stronie). Na jednym ze zdjęć masz trupie kolory, takie wyblakłe, ble... (a może to mój monitor ma kiepskie ustawienia - po wywołaniu zdjęcie jest 120 razy ładniejsze)..
Ech.. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czego się bać?! Tego bełkotu?
Mam wrażenie że KRAAAA niektórych użytkowników jest odwrotnie proporcjonalne do ich doświadczenia w fotografii ślubnej (zmierzającego do zera). Wątek był śmieszny na początku ale Panowie - ponad 800 postów - zaczyna być to przerażające. Nie dlatego że na tych 800 postach mogłoby się znaleźć 800 kiczowatych galerii. Tylko przeraża mnie że niektórzy marnują czas na jakieś bezsensowne krucjaty samemu nie robiąc nic kreatywnego...
Zapraszam krakaczy aby spróbowali sił w ślubnej. Myślę że po tym KRAAA im trochę osłabnie..
Ripek, właśnie o to chodzi żeby nie angażować się w zajęcia, których nie będzie się w stanie wykonywać dobrze.
Ja nie umiem robić zdjęć ślubnych, nie czuję tego tematu więc nawet nie próbuję ale właśnie dlatego nie mam najmniejszych oporów przed szydzeniem z takich którzy nie potrafią jak ja ale mimo tego pchają się na rynek, zabierając chleb prawdziwym fotografom ślubnym.
Ja uważam że wszystkim tym którzy celowo wszczynają awantury przykładowo bezpodstawnie czepiając się tego że ktoś coś umieścił a "jemu" się to nie podoba, powinno się od razu na starcie wlepiać czerwone kartki z zakazem pisania. Bo jak widać mimo ciągłych upomnień przez adminów i przenoszenia wątków do pralni dalej praktykowane są zaczepki w działach ku temu nie przeznaczonych.
Sam nie jestem święty bo i takie wyskoki mam na sumieniu :mrgreen:, jednak chyba powinno się coś z tym zrobić - jeśli nie po dobroci to na ostro.
Faktycznie jest to męczące.
Ja nie czuje żeby ktoś mi chleb zabierał. Zerknąłem do gmaila i widzę że przez 2 lata wysłano do mnie 828 zapytań o usługi. Nie w tym rzecz.
Chodzi o ludzi którzy wypowiadają się w temacie nie mając pojęcia o rzeczy. Nie mówię żeby poszli za kasę pracować i ryzykować pamiątką klientów ale wybrać się chociaż raz na ślub znajomych i spróbować swoich sił.
Przypomina mi to dyskusję o tym że Kubica pojechał tak a nie inaczej. Ciekawe ilu z komentatorów na forum onetu siedziało w czymś mocniejszym niż 400KM... Ja nie siedziałem więc się nie wypowiadam...
Chyba trzeba po prostu byc troche bardziej klarownym:
Kicz- http://forum.trojmiasto.pl/MOJA-FOTO...UD-t57709.html - za innym forum sorry jesli wbrew regulaminowi,
Nie-kicz - wiekszosc linkow publikowanych ostatnio w tym watku.