Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!
Cytat:
Zamieszczone przez
offca86
a jak sprawa wygląda z AF ? znacząco odbiega zwykła 50-tka od tej Art? i jeszcze czy AF jest porównywalny w 35 i 50mm Art
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Gdzie mogę dać plusa :) ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
hahah lepiej bym tego nie ujął :D
Porównanie, tuż przed zakupem, w sklepie, dwóch 50-tek f1.4. Sigma ART i Canon (wycinek 1:1 2000px/1600px.
Tak na marginesie, różnica w AF sigmy i canona mniej więcej taka, jak różnica w obrazku ;)
.Before and After.
Ja tylko jeden obrazek widze ;)
Ja widze dwa, ale jedno szkło nie trafiło, więc co tu porównywać..
Masz Cichy rację. Faktycznie canon delikatnie nie trafił. Niestety, zbyt pochopnie wrzuciłem, zauroczony sigmą:)
Canon, jak trafi, nie jest taki zły. Poniżej wycinki z C50 przy f1.4 pstryków sklepowych 1:1
Problem w tym, że sigma trafia mi w punkt za każdym razem, bardzo szybko i bezdźwięcznie, a canon głośnawy i ze skutecznością AF różnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
wuqa
Porównanie, tuż przed zakupem, w sklepie, dwóch 50-tek f1.4. Sigma ART i Canon (wycinek 1:1 2000px/1600px.
Tak na marginesie, różnica w AF sigmy i canona mniej więcej taka, jak różnica w obrazku ;)
.Before and After.
Ten ostry to z sigmy? bo mniej więcej jest taka różnica w ostrości porównywanych obrazków jak się to porównanie dobrze zrobi, napiszę to co zwykle - jak to u mnie na wsi gadają "testować też trzeba umić".
edit po kolejnym poście...
Przepraszam myślałem że to kolejny hejt i jakoś tak z rana mnie poniosło.
Cytat:
Zamieszczone przez
wuqa
Masz Cichy rację. Faktycznie canon delikatnie nie trafił. Niestety, zbyt pochopnie wrzuciłem, zauroczony sigmą:)
Canon, jak trafi, nie jest taki zły. Poniżej wycinki z C50 przy f1.4 pstryków sklepowych 1:1
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/153f4a70a501.jpg
Problem w tym, że sigma trafia mi w punkt za każdym razem, bardzo szybko i bezdźwięcznie, a canon głośnawy i ze skutecznością AF różnie...
Uuuuu Faktycznie to duży problem. Trafiające szkło. Powinieneś szybko je wymienić na wadliwy egzemplarz, by móc w pełni jechać po tym szkle na CB :)
W moim przypadku sigma byla mega celna w trybie klasycznego AF ale wvtrybie AI bylo juz gorzej niz w przypadku szkiel canona.