No tu jest problem. Światło ledowe daje na ogół paskudny efekt w kamerach więc dlatego go zapewne unikają.
Wersja do druku
Na targach zaciekawiła mnie lampka LED firmy NESKE. Ma ona płynną regulację temperatury barwowej 3200-7000K wraz z pamięcią temperatury. Jednak jest dość droga bo na targach cenili ją na 1200zł.
Ponownie sie z Tobą nie zgodzę. Wszystko, podobnie jak i wykorzystanie długich czy krótkich ogińskowych - zależy od warunków. Dla uzyskania zadowalajacego efektu wystarczy właśnie odpowiedniej mocny "bzdzidełko", np. 65W, odpowiednie ukierunkowane (kurtynami, soczewkami, co kto ma.. Może byc i kawałek rulona z gazety - patrz książka o której mówi roshuu...). Poza tym sprzęt klasy wspomnianego Lowel'a z powodzeniem wystarczy do wielu ciekawych "doświetlen" o których piszę. Ale mniejsza o to... Nie zawsze potrzeba kupować cukiernie żeby zjeść ciastko ;)
No to sprecyzuj co to znaczy "hoolywoodzkie oświetlenie" bo doświetlić tu i tam to sobie możesz i zapalniczką.
Mam inny model latarki firmy LL i to prawie 5 razy słabszą - daje takie mocne światło, że czasami dziwię się jak to możliwe żeby uzyskać z 1 LED CREE Q5 taki mocny strumień. Używałem już jej do doświetlania fotografując "rzeczy martwe" i sprawdzała się wyśmienicie. Idealna opcja to możliwość regulacji szerokości strumienia światła.
Mój znajomy obcował z tą latarka z linku - podobno miażdży swoimi możliwościami. Nie pamiętam czy jest w niej możliwość regulacji ilości światła. Sam jestem ciekawy jakby sprawdziła się w fotografii.
Potyczka pank vs pawciolbn w pralni: http://canon-board.info/showthread.php?t=75250 tu proszę tego nie ciągnąć.
jutro pstrykam u znajomych wesele jako 2 foto i mam do dyspozycji
85mm 1.8 oraz 50. 1.8 no i czekam jeszcze na coś szerokiego..
Myślami chodzi samyang 14mm.. Lecz jakoś nie umie się przekonać..
Do czego nie potrafisz się przekonać? Że szeroko czy że manual ?
Myślę,że po prostu... bo to Samyang.