No niezle to juz widze kolejny uzytkownik z tym samym problemem. Ja wlasnie sprzedalem swoje trzy letnie 450D i zastanawiam sie nad tym co mam w zamian nabyc. Mam jeszcze 40D ale chcialbym teraz kupic cos co mi da jesli nie skok techniczny to jakosciowy.
Myslalem nad 5D mark I ale obawiam sie ze jednak to juz jest dosc leciwa maszynka i wyrwanie sztuki w dobrym stanie nie zjechanego na slubach graniczy z cudem.
Drugim wyjsciem bylo by 50D ktore mozna dorwac jeszcze z malymi prebiegami a nawet na gwarancjach sie zdarzaja. Nie jest to moze duzy skak nad 40D ale jednak
Trzecie wyjscie to 7D plusy sa w zasadzie same po za mistyczna plastka z FF. Nie mialem w reku 5 D wiec niestety nie mam jak to porownac a sample z sieci nie daja tego wszystkie co mozna samemu napstrykac.
Sprzet mialby sluzyc glownie amatorsko do zdjec z podrozy, troche architektury ale tez moze czasami sie zdazyc slub wsord znajomych ktory trzeba bedzie obskoczyc jako nadworny fotografik znajomych i rodziny :)))
O szkla sie nie martwie teraz mam 28/1.8 w drodze 85/1.8 poza tym jeszcze mam 50 plastik i lufke c70-200L 4
I co tu wybrac? dzien w dzien jestem bliski podjecia decyzji po czym natrafiam na artykul o innej puszcze i mam metlik w glowie. Na dzis dzien prym wiedzei 7 D jutro pewnie 5D :)) Na 5D mkII niestety poki co nie moge sobie pozwolic, choc to bylo by idealne.