Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
ale obiektywy wyglądają dobrze - słuszną linię ma nasza partia
Trochę za dobrze. Hobby RF zaczyna mi wyglądać kosztownie :roll:
Z kolei same szkła EF to jakby nie na temat. C16-35/4 z adapterem wygląda już monstrualnie.
400gram wagi?mam nadzieje ze to nie będzie miało baterii i wizjera-(o powiekszeniu)jak w m50!
A co jeśli evf do tego RP będzie dodatkowym gadżetem wpinanym w stopkę lampy? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
A co jeśli evf do tego RP będzie dodatkowym gadżetem wpinanym w stopkę lampy? ;)
Obstawiam raczej brak górnego LCD, ale czort wie co wymyślili, aby zredukować cenę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
"...Coś jakby jęk niedowierzania połączonego z lękiem przebiegło po sali. Ucichły śmiechy i pogaduszki. Chłód przeniknął wszystkich w jednej sekundzie..."
Cytat:
Zamieszczone przez
este
"...Coś jakby jęk niedowierzania połączonego z lękiem przebiegło po sali. Ucichły śmiechy i pogaduszki. Chłód przeniknął wszystkich w jednej sekundzie..."
bez jaj...
nie pamietam (no dobra, to obejmuje tylko ostatnie 15 lat) premiery Canona, ktora nie bylaby "*owa, za droga i 5 lat za konkurencja". nie mam zadnych watpliwosci, ze RP nie bedzie tu zadnym wyjatkiem. a jak ktos wierzy, ze mu Canon da za 1500$ wywalona pelna klatke, kiedy nadal 1,5-letni model lustrzanki (o duzo nizszych kosztach R&D) nadal stoi w okolicach tej ceny... to moze czas sie obudzic? :) za ta cene, jesli w ogole cos sie pojawi, to to bedzie taki trabant, ze 300D przy nim to bedzie Audi A4...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Obstawiam raczej brak górnego LCD, ale czort wie co wymyślili, aby zredukować cenę ;)
No górnego LCD to na pewno ma nie mieć. Faktycznie to może być jakiś modularny korpusik z dołączanymi opcjonalnie modułami jak np. grip EG-E1 czy EVF wszystko by zredukować koszt i wagę. Najbardziej zastanawia mnie jaki będzie ten sensor. Stawiam jednak na to samo co w 6DmkII.
Rumorsy piszą o jeszcze 3 możliwych dodatkowych obiektywach. Szybko canon z tym RF idzie :) ciekawe czy coś poprawią w tym RP w kwestii dpaf-u - śledzenie, rozpoznawanie oka, twarzy itp. ?
Podobno ma być zasilany bateryjką LP-E17 jak Rebelki czy M3, M5. Szkoda bo liczyłem na LP-E6N których mam dużo.
1 załącznik(ów)
Fajny kurdupelek ten 70-200 ;)..
Załącznik 1723
Zdjęcie z https://www.canonrumors.com/