Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nigdy nie miałem sigmy 50mm. Powiem Tobie jednak, że dobra sztuka 50/1.4 jest spokojnie używalna od f 1.4. Tym bardziej na FF.
Nie neguje ostrości tego obiektywu ! tylko jego mylność af na dalszych odległościach...
Cytat:
Zamieszczone przez
Dulak2
Nie neguje ostrości tego obiektywu ! tylko jego mylność af na dalszych odległościach...
To sobie 24L poużywaj, zobaczysz dopiero co to mylność AF na dalszych odległościach :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
To sobie 24L poużywaj, zobaczysz dopiero co to mylność AF na dalszych odległościach :).
Jakby na mniejszych bylo lepiej ... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dulak2
Właśnie szukałem tego wątku żeby sprawdzić, czy tylko ja tak mam, natomiast 50A dość OK ostrzy z bliska tak do kilku metrów, a dalsze odległości to muszę ręcznie ostrzyć, bo AF nie istnieje :) Kalibrował to ktoś USB Dockiem ? Da się ?
Takie trochę OKD porównanie głębi ostrości Sigmy na pełnej dziurze ze szkiełkiem Mitakona f/0.95 na Sony A7:
Cytat:
Zamieszczone przez
filemoon
Da sie skalibrowac.
Skalibrować się da na FF czy BF, ale dalej z trafnością idealnie nie jest. Rzekłbym, że w tym aspekcie sigma nie ustępuje niczym 50L :).
No u mnie jest zdecydowanie powtarzalnie na dużej odległości, więc zanabędę doka i potestuję. Jak się okaże, że da się to skalibrować w miarę dobrze, to może się przeproszę z Sigmą w aspekcie biznesowym :P
Kurcze kusicie tym szkłem. Obecnie mam poprzednia wersja i jestem zadowolony, chyba będzie trzeba się przejechać do sklepu i pomacac nową :-)
U mnie jest calkiem powtarzalna. Lubie to szklo ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
to może się przeproszę z Sigmą w aspekcie biznesowym :P
Nawet jak się przeprosisz to może się okazać że dzieżko z dostępnością. Znajomy z miesiąc temu mówił mi że nie może zamówić S35 od ponad pół roku, ponoć nie wyrabiają się z produkcją. Może ktoś z handlujących potwierdzić to info?