Dokładnie to samo myślę w tym temacie. Robić swoje, robić dobrze i czekać na efekty:)
Wersja do druku
Nie musi dźwigać elek bo jego klienci tego nie wymagają. Facet ma zakład od lat w tym samym miejscu więc wszyscy wiedzą gdzie iść jak potrzebny fotograf, w dużych miastach jest inaczej, pary są coraz bardziej świadome tego co to jest dobra fotografia i nie idą za róg do znanego zakładu tylko szukają w internecie, kryterium pierwszej selekcji jest jakość zdjęć i tu pan z małego miasteczka przegra nawet jakby miał stronę www. Nie ma tu żadnej filozofii, ludzie przychodzą do niego bo przychodzili wcześniej i tak to się kręci z tym że poza małe miasteczko i kilka okolicznych wsi to nie wyjdzie, ale z drugiej strony, nie musi.
Ja też swój ślub zrobiłem dawno temu w "najlepszy zakładzie foto w mieście" Nie bardzo był czas na szukanie w sumie nie ja to nawet organizowałem...
Ten zakład jest do dziś w sumie nadal uważany za najlepszy ...Ale teraz wolał bym zapłacić dwa razy tyle dla Cichego Czachy czy Mad_maca nawet gdybym miał do tego pożyczyć im jakąś elkę na ślub ;)...Dla mnie jest różnica w zdjęciach w których fotograf decyduje gdzie kończy się go i co jest w mocnym punkcie...W zakładzie foto w którym robiłem fotki wiele lat temu wszytko było ostre a mocny punkt wynikał z lokalizacji zakładu w centrum miasta a nie obszaru w kadrze ;)
Człowiek uczy się na błędach i pomimo tandetnych zdjęć ślubnych została mi fajna żona którą sam fotografuję więc nie narzekam ;)
nie :) wlodal ...
Mam już wszystkie niezbędne ;) teraz poluję na zegarek który wolniej chodzi ;)
Witam! Udało mi się otrzymać trochę kasy na działalność foto. Zamierzam robić śluby, imprezy firmowe + ew. jakieś zlecenia w studio. Jak widać w mojej stopce taki sprzęt już posiadam a chcę dokupić puszkę lub puszki i chciałbym zapytać o radę użytkowników 1-ek. Czy odżałować 22k i kupić Ds-a czy może zainwestować w drugą opcję? Bawiłem się 1DIV z moim tele na meczu i jak dla mnie ideał, ale wesela to nie reporterka sportowa... Ds-em nietety sie nie bawiłem, 5DII fajna tylko czy AF bedzie ok?
Dokonałem już wyboru co do obiektywów:
15mm 2.8 fish, 24L II, 50 1.4
A jaki zestaw puszek mi radzicie? Skłaniam się ku 1DsIII, 50d miałbym w zapasie a taki Ds-ik służyłby pewnie mi przez lata...
Ja to bym kupił Nikona...
Lepiej kup dwa maki II i po kłopocie. W nikona się nie pchaj.
Poczekaj na 1ds4 - będziesz miał wszystko :D
ja bym sobie kupił D700 z 14-24 plus 5dmkII z 35L i 85 L do tego skrzynkę bro :P