ehh kobietki... :)
A przy okazji całkiem ciekawy portrecik palacza, ale myślę że by zyskał po przycięciu z prawej i z góry troszkę..
Wersja do druku
ehh kobietki... :)
A przy okazji całkiem ciekawy portrecik palacza, ale myślę że by zyskał po przycięciu z prawej i z góry troszkę..
A takie coś można nazwać portretem? Czy to raczej jakaś inna działka?
Witam. W tym zdjęciu brak kontrastów, dziewczyna pozuje tak jakby nie chciała.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niestety, ale za dużo detali tracisz w cieniach oraz poprzez przepały i to dyskwalifikuje to zdjęcie.
Nie powiem pora jak najbardziej dobra na focenie plenerowe, niestety brak twarzy wzroku i kontaktu modelki z aparatem, wzrok spuszczony w dół nie daje mi żadnych odczuć. Widzę, że to teren górzysty, ale nie pasuje mi lecąca linia horyzontu.
Miło słyszeć po ostatniej zrąbce od Viteza (wiem, że zasłużonej) ;) Postarałem się tym razem o lepsze światło. Ostatnio to było trochę na siłę, ale nie żałuję, bo dzięki temu oswoiłem sobie modeli. I tu podziękowania dla tych ostatnich, którzy zgodzili się na spotkanie o 7am... w sobotę :-)
A jeśli zaś chodzi o "kolegę", to chyba będę musiał ponegocjować z siostrzenicą :p
Dzięki za sugestię. Spróbowałem i faktycznie przyjemnie to wygląda. Fajny trójkącik wyszedł :-)Cytat:
Zamieszczone przez myst
Kurde no nie powiem. Wyszło dobrze. Ciekawi mnie jakie szkiełko w użyciu ... 85tka? W oczy rzuciło mi się czoło, troszkę jakby sobie skipował na ręke i wtarł to, konkretnie mówię o prawej stronie czoła modela. Ale poza tym nie mam żadnych większych zastrzeżeń.
P.S. Faktycznie nałóg okropny.
50-tka + odrobinę PSa (kolorki+kontrast). Nie wiem, czy myślimy o tym samym, ale z prawej strony czoła modela (lewej fotki) poszedł właśnie dymek, niestety w tym świetle praktycznie niewidoczny (poza tym czołem właśnie).
Też miałem takie złudzenie, że przez cień wzrok ucieka na wzgórze, które wraz z linią horyzontu ściąga zdjęcie na prawo. Kadr piday'a jest chyba bardziej zbalansowany.
BTW, polećcie, proszę, jakieś fajne materiały (pdf, linki, książki) o kompozycji.
Ciekawe, bo akurat to o czym piszesz starałem się w nim kontrolować:) przepalona tak na prawdę jest biała szmatka i okno, natomiast detale w cieniach... no uszko w cieniu się zarysowuje i o to mi chodziło. Fotka zrobiona 10 minut po zachodzie słońca i mniejsze kontrasty nie wchodziły w grę - wcześniej było tylko jeszcze bardziej kontrastowo. Taki klimat tego wnętrza... Ale dzięki za uwagę!