kiepska cena , za ta kase mozna miec calego kompa i to raczej lepszego
Wersja do druku
kiepska cena , za ta kase mozna miec calego kompa i to raczej lepszego
to Panowe gdzie moge cos kupic w tej cenie? albo co polecacie i czy samemu skaldac czy kupic juz zlozony?
z takim budzetem skladac , nie mam dzis glowy do komponowania zestawu wiec ktos inny pociagnie ;]
Samemu składać, części brać najlepiej z jednego sklepu internetowego (by się potem nie babrać w wysyłki w różne strony świata jak coś siądzie).
Ewentualnie droższa wersja dla leniwych - złożyć samemu pod względem kompletu części ale zlecić złożenie do kupy jakiemuś polecanemu sklepowi internetowemu.
Zestawy marketowe i Allegrowe to często zlepek kilku części lepszych (i te są reklamowane na ulotkach/cenach/aukcjach) plus jakieś niemarkowe, niestabilne badziewie (typu "zasilacz AŻ 500W" ... OK ale jakiej firmy? ) zalegające im w magazynach.
Sklepy... tu każdy różnie poleci ale chyba esc, apollo, agito, vobis, komputronik nadal ujdą za znośne :roll: .
Ja ze swojej strony odradzam zakupy w komputroniku. Może to tylko ja tak mam, ale już któryś raz jest w serwisie i min 3 tygodnie czekania
ok wiec bede szukal a powiedzcie mi czy oplaca sie miec DDR3 czy wystarcza DDR2 ?
i jaka karte graficzne zeby PS ladnie dzialal?
Jestem przed zmianą bebechów w kompie i zastanawiam się co wziąć żeby było stabilnie i wydajnie. Mam w tej chwili CS3 i xp 32 bit. Zastanawiam się czy przejście na W7 64bit da mi coś czy tylko wtedy ma to sens kiedy się zupgraduję do CS4 64 bit?
Chcę kupić i7 860, płytę Gigabyte'a pod P55, 2x1TB w raidzie i jak się da dużo ramu.
Rady co do konfiga mile widziane bo słabo się znam na teraźniejszych komponentach :)
Pozdrawiam.
podążasz właściwą drogą ;)Cytat:
Chcę kupić i7 860, płytę Gigabyte'a pod P55, 2x1TB w raidzie i jak się da dużo ramu.
Co do sklepów to mogę polecić agito, tam kupiłem sporo rzeczy, nigdy nie było problemów, często mają ceny o 5-10 pln większe od tych najtańszych ale mają spory wybór.