Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
Ostatnia wrzutka dobra, a samiec nadobnej rewelacyjny.
Ja Ci mogę zazdrościć pogody. Mieszkam w IRL 13 lat, w morzu kąpałem się pare razy w lato i woda w kościach łamie. Na wakacje zwykle wybieramy Włochy, to niemogłem się nadziwić jak tam woda w morzu potrafi być ciepła. Za to pamiętam jezioro Garda było cholernie zimne.
Miło że Ci się coś spodobało.Dla takiego podsumowania warto wstać w nocy....
Pogoda jak pogoda :) teraz od 3 tygodni mam już temperatury w górach u mnie ok 17 C, nad morzem ok 15 km niżej temperatury w dzień słoneczny sięgają już 28 C.Ostatnio jak byłem u siebie w czatowni nad jeziorem, po powrocie do samochodu termometr wewnątrz wskazywał mi 39 C a na zewnątrz 29. Tak że już mam lato.A woda w morzu w mych okolicach nawet w grudniu ma temperaturę czasami ponad 20 C, 2 lata temu w okresie BN, woda miała temperaturę 24.Czasami w grudniu pływam sobie jeszcze w morzu.Luty nie polecam :)zimno:)
a co do Gardy, północna część jeziora ma wodę zimną bo otaczają je góry wiec i wiatr i spływające rzeki strumienie robią swoje,południowa jest cieplejsza.Jak będziesz kiedyś się wybierał do Włoch podpowiem gdzie jest fajnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
323 śliczna czapla aż Ci zazdroszczę
Robert, dzięki, dlatego lubię je fotografować, za ich wdzięk , pomimo że nie należą do tych największych czaplowatych :)
W tamtym roku rankiem ok 5 , przyleciało pod moją czatownie stado ok 35 sztuk.W śród nich była jedna wyróżniająca się opierzeniem i wielkością
324.
Egretta garzetta/ czapla nadobna by bogdan l, su Flickr
Nie wiem czy już tego zdjęcia tu nie pokazywałem...
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
316,317 bardzo dobre. 323 świetne
Dzięki za odwiedziny ;) czasami uda mi się zrobić dobre zdjęcie, skoro jest jakiś pozytywny komentarz :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Miło że Ci się coś spodobało.Dla takiego podsumowania warto wstać w nocy....
Pogoda jak pogoda :) teraz od 3 tygodni mam już temperatury w górach u mnie ok 17 C, nad morzem ok 15 km niżej temperatury w dzień słoneczny sięgają już 28 C.Ostatnio jak byłem u siebie w czatowni nad jeziorem, po powrocie do samochodu termometr wewnątrz wskazywał mi 39 C a na zewnątrz 29. Tak że już mam lato.A woda w morzu w mych okolicach nawet w grudniu ma temperaturę czasami ponad 20 C, 2 lata temu w okresie BN, woda miała temperaturę 24.Czasami w grudniu pływam sobie jeszcze w morzu.Luty nie polecam :)zimno:)
a co do Gardy, północna część jeziora ma wodę zimną bo otaczają je góry wiec i wiatr i spływające rzeki strumienie robią swoje,południowa jest cieplejsza.Jak będziesz kiedyś się wybierał do Włoch podpowiem gdzie jest fajnie :)
Robert, dzięki, dlatego lubię je fotografować, za ich wdzięk , pomimo że nie należą do tych największych czaplowatych :)
W tamtym roku rankiem ok 5 , przyleciało pod moją czatownie stado ok 35 sztuk.W śród nich była jedna wyróżniająca się opierzeniem i wielkością
324.
https://c1.staticflickr.com/2/1454/2...914595be_b.jpgEgretta garzetta/ czapla nadobna by
bogdan l, su Flickr
Nie wiem czy już tego zdjęcia tu nie pokazywałem...
Dzięki za odwiedziny ;) czasami uda mi się zrobić dobre zdjęcie, skoro jest jakiś pozytywny komentarz :)
323 - sztuką jest zrobić zdjęcia tak proste a jednocześnie tak wspaniałe
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
323 - sztuką jest zrobić zdjęcia tak proste a jednocześnie tak wspaniałe
Następna po dzięciole, od Ciebie można powiedzieć ocena bdb :) PO roku czasu zabawy z tym rodzajem fotografii/ptaki/przyznam , że kilka nawet wg mej oceny zdjęć które zrobiłem - nie są złe.
Ja w sumie to już nie wiem co pisać, dla mnie to 1 klasa.
Z tych kulczyków to kowalik i jaszczurka najlepsze:) Za dużo słońca masz w tej Italii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Z tych kulczyków to kowalik i jaszczurka najlepsze Za dużo słońca masz w tej Italii.
heheh . Dla mnie za dużo . Postaram się zamawiać zachmurzenie:)
Niestety dziś miałem pełne słońce :)
Powróciłem w miejsce gnieżdżenia pluszcza.Widać że ma 2 młode.Próbowałem zrobić z odległości ok 7 m wnętrze gdzie jest gniazdo, ale ciemności tam panujące nie pozwoliły na dokonanie zdjęcia.Jedynie poglądowe zrobiłem żeby zobaczyć ile ma młodych.
A to kilka ujęć pluszcza zaopatrującego młode w pokarm.
331.
MERLO ACQUAIOLO/pluszcz by bogdan l, su Flickr
332.
a tu suszy się i odpoczywa po wielu lotach i polowaniach pod wodą.
333.
Z przykrością muszę przyznać że 331, mimo słońca, wyszło świetnie:)
331 moim zdaniem jest extra. Przyznaję to bez przykrości :)
--- Kolejny post ---
330 kowalik także zwraca uwagę, bo wiem jaki to mały ptaszek !