Miło że Ci się coś spodobało.Dla takiego podsumowania warto wstać w nocy....
Pogoda jak pogoda

teraz od 3 tygodni mam już temperatury w górach u mnie ok 17 C, nad morzem ok 15 km niżej temperatury w dzień słoneczny sięgają już 28 C.Ostatnio jak byłem u siebie w czatowni nad jeziorem, po powrocie do samochodu termometr wewnątrz wskazywał mi 39 C a na zewnątrz 29. Tak że już mam lato.A woda w morzu w mych okolicach nawet w grudniu ma temperaturę czasami ponad 20 C, 2 lata temu w okresie BN, woda miała temperaturę 24.Czasami w grudniu pływam sobie jeszcze w morzu.Luty nie polecam

zimno

a co do Gardy, północna część jeziora ma wodę zimną bo otaczają je góry wiec i wiatr i spływające rzeki strumienie robią swoje,południowa jest cieplejsza.Jak będziesz kiedyś się wybierał do Włoch podpowiem gdzie jest fajnie
Robert, dzięki, dlatego lubię je fotografować, za ich wdzięk , pomimo że nie należą do tych największych czaplowatych

W tamtym roku rankiem ok 5 , przyleciało pod moją czatownie stado ok 35 sztuk.W śród nich była jedna wyróżniająca się opierzeniem i wielkością
324.
https://c1.staticflickr.com/2/1454/2...914595be_b.jpgEgretta garzetta/ czapla nadobna by
bogdan l, su Flickr
Nie wiem czy już tego zdjęcia tu nie pokazywałem...
Dzięki za odwiedziny

czasami uda mi się zrobić dobre zdjęcie, skoro jest jakiś pozytywny komentarz