No fakt faktem, że ta sigma jest do cropa więc niestety odpada. Więc wybiorę raczej 16-35 (może obiektyw który testowałem był po prostu wadliwy?). 17-40 też odpada bo ma za słabe światło. Chociaż ciekawym wyjściem wydaje się byc również 24-70 2.8 L. Nie wiem, pytam się i zastanawiam bo boję się wydac duże pieniądze na sprzęt z którego nie będę zadowolony. I miałem okazję podłączać L-ki do swojego body ponieważ uczęszczam do szkoły fotografii i mogłem pobawic się L-kami wykładowcy ;) A co do body... będę cierpliwie czekał na następcę 5d Mk II albo inną pełną klatkę. Seria 1D jest niestety za droga :/
Mad_Mac dzięki za odpowiedz i rady
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie zauważyłem, że koledzy powyżej włączyli się do dyskusji.
Merauder co do 3D.. po prostu czekam na jakąś nową pełną klatkę obojętnie czy to będzie 3D, 6D czy coś innego w tym segmencie. Po prostu chciałbym coś świeższego niż 5d Mk II i tańszego niż D1 MkIV. Narazie poradzę sobie na cropie.
Pank Sigma za darmo koryguje swoje obiektywy z puszkami Canona więc nie ma raczej problemu w tej kwestii. A nie wiem jak szkło pod cropa zachowuje się na pełnej z prostego powodu: jeszcze nigdy nie miałem pełnej klatki.
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam