chyba Cię źle zrozumiałem...raczej napewno
Wersja do druku
chyba Cię źle zrozumiałem...raczej napewno
Ponowię moją prośbę. Jeśli masz tą Sigmę i uważasz, że egzemplarz będący w Twoim posiadaniu jest lepszy, to podeślij jakieś zdjęcia. Wcale się nie upieram, że ta ostrość, której miałem okazję doświadczyć w sklepie jest rzeczywistym odwzorowaniem jakości tego obiektywu.
nie piszę że jest lepsza-tylko chciałem porównać mając kilka fotek z różnych szkieł można już dojąć do wniosku jak ostrzy ta sigma-a najlepiej to niech kroś da foty takiej co wróciła z serwisu
Kupiłem niedawno dość okazyjnie używkę, jestem po pierwszej robocie z tym szkłem - genialny obiektyw, 85L nudziło się w torbie.
Nr 1008845 - praktyczny brak problemów z bf/ff, bardzo dokładny af.
kupujac sigme albo "trafisz" albo nie. Jaka by ta sigma nie byla, wole nawet nie tykac tej marki ze wzgledu na te "przypadlosci" na kazdym kroku. Kupowanie kota w worku.
Przy najbliższej okazji sprawdzę z 5d znajomego - najprawdopodobniej nie będzie problemów bo pierwszy właściciel miał 350d i sobie chwalił.
Aaa - szkło było kalibrowane zaraz po zakupie pod 350d - chyba nie ma co się bać tej usługi.
U mnie to raczej kwestia znudzenia tym obiektywem, kupę czasu używałem go jako niemal podstawowe szkło i prawdziwe 50mm to taki powiew świeżości;). W odwrotną strone powinno być podobnie.
potwierdzam opinie banan82 wszystkie sigmy i tamrony a miałem ich kilka pogoniłem i od tego czasu mniej cierpię na stres.