Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
He...he, to krzesełko było tylko dla czarownic.
Hehehe ........... jest tam więcej eksponatów za pomocą których "zmiękczano" charaktery w średniowieczu. A światełka rzeczywiście tam praktycznie nie ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Ale jeszcze tam wrócę.
Obowiązkowo wejdź na wieżę do wspinaczki skałkowej - fajny widoczek się z niej roztacza. Jak będziesz na wewnętrznych krużgankach (mieszczą się pod samym dachem) zwróć uwagę na swąd spalenizny - zamek spalił się prawie sto lat temu a zapaszek (mimo generalnego remontu) utrzymuje się tam do dziś.
386. Zamek w Gniewie. Szkoda ze stoi tam to szkaradztwo rurkowe:(, byłoby całkiem dobre zdjęcie.Ale wiem że nie z Twej winy:)
Przepraszam, że dopiero dziś wpis Robert,ale w górach nie miałem komputera;), wczoraj dopiero wróciłem.
pozdrawiam.
Jak tam prezenty pod choinkę ? Długa rura Canona znalazła się tam ? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Szkoda ze stoi tam to szkaradztwo rurkowe
Zgadzam się z Tobą.
Także niezbyt ładnym ozdobnikiem są przybudówki gospodarcze od północnej strony zamku (widać je dojeżdżając do samego zamku od strony miasta). Można odnieść wrażenie, że miejski konserwator zabytków jest w tym przypadku ślepy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jago
Zgadzam się z Tobą.
Także niezbyt ładnym ozdobnikiem są przybudówki gospodarcze od północnej strony zamku (widać je dojeżdżając do samego zamku od strony miasta). Można odnieść wrażenie, że miejski konserwator zabytków jest w tym przypadku ślepy.
To chyba jest już norma,szkoda bo zabytki powinny pozostać nieoszpecone żadnymi straganami, budkami,konstrukcjami.Ale takie już mamy czasy:(
Cytat:
Zamieszczone przez
Jago
Obowiązkowo wejdź na wieżę do wspinaczki skałkowej - fajny widoczek się z niej roztacza. Jak będziesz na wewnętrznych krużgankach (mieszczą się pod samym dachem) zwróć uwagę na swąd spalenizny - zamek spalił się prawie sto lat temu a zapaszek (mimo generalnego remontu) utrzymuje się tam do dziś.
Spróbuję, byłem na górnych piętrach i strzelałem z kuszy. Widok na miasto był fajny, tylko pogoda nie dopisała.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Szkoda ze stoi tam to szkaradztwo rurkowe, byłoby całkiem dobre zdjęcie.Ale wiem że nie z Twej winy
Przepraszam, że dopiero dziś wpis Robert,ale w górach nie miałem komputera, wczoraj dopiero wróciłem.
pozdrawiam.
Jak tam prezenty pod choinkę ? Długa rura Canona znalazła się tam ?
Niestety to szkaradztwo było jeszcze większe. Przykryte niebieską folią, przerobiłem ją na szaro, lekko wystemplowałem, jakby mniej jest teraz widoczne.
Na długą rurę muszę poczekać, bo znalazł się "pod choinką" Canon 5D Mark II w świetnym stanie z przebiegiem 16k klapnięć.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Jago
Zgadzam się z Tobą.
Mogły zdecydować jeszcze inne czynniki. Sporo ludzi miało tam pracę i stale ma, podczas odbudowy, która tam ciągle trwa.
--- Kolejny post ---
391) Od tej strony nie widać tego szkaradztwa, ale dolna część musiała być odcięta z parkingiem i samochodami.
392) Kontusze i suknie były dopracowane (tylko światło do bani).
Ekipa z zamku była świetna i przebierali się kilkukrotnie.
[QUOTE=RobertON;1259683]Na długą rurę muszę poczekać, bo znalazł się "pod choinką" Canon 5D Mark II w świetnym stanie z przebiegiem 16k klapnięć.
No to czekam na pierwsze wrażenie i może jakiś teścik porównawczy :) A swoja drogą: Adres Mikołaja ten sam czy pisales na Berdzyczów ?:mrgreen:
Życzę dobrej zabawy z nowym nabytkiem
393) Starosta gniewski, a byli i husarze i muszkieterzy, doskonale dopracowane szczegóły.
Zrobione 600D z 15-85 i 430II, WB oszalał w kakofonii świateł.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Adres Mikołaja ten sam czy pisales na Berdzyczów ?
Życzę dobrej zabawy z nowym nabytkiem
Pisałem przez ebay.com i jakoś trafiło :)
Zabawa już się zaczęła. Dzisiaj za drogą dostrzegłem je z daleka i tak sarenki cyknięte 5D2 z C300/4 z TC x1,4.
Tylko tło nieładne, ale nie było jak je inaczej podejść.
394) Sarny za drogą. Jakby lekki FF, bo celowałem środkowym w czarny nosek tej z prawej, muszę popróbować więcej i skorygować.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Przepraszam, że dopiero dziś wpis Robert,ale w górach nie miałem komputera, wczoraj dopiero wróciłem.
pozdrawiam
Nie ma za co przepraszać :)
Mam nadzieję, że wypad w góry był udany i cyknąłeś "swego" orła.
Inaczej spędzałem ten czas, cale 2 tyg byłem w tych okolicach, Mont Maudit â Wikipedia, wolna encyklopedia
jest to już mój 9 , 4-tys zimą.A na orła będę polował u siebie może za 2-3 tyg .
a co do zdjęcia to faktycznie coś z FF bo dziwnie widać trawę przed nimi i te sarny jakoś takie sztucznawe wyszły.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
sarenki cyknięte 5D2 z C300/4 z TC x1,4
I już jesteś zadowolony/niezadowolony ? :lol: .
Jak wrażenia :porównianie FF z cropem ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
I już jesteś zadowolony/niezadowolony ? .
Jak wrażenia orównianie FF z cropem ?
Jeszcze nie miałem dość czasu na testowanie.
Niewątpliwie jest to spory klocek, ale byłem przyzwyczajony do 50D, a to podobne gabaryty i masa.
ISO używalne spokojnie do 1600-3200, to takie pierwsze spostrzeżenie.