287) Bardzo fajne foto z lądowania kaczki i 282) Dymówka - patrzy z pewną nieufnością :)
Wersja do druku
287) Bardzo fajne foto z lądowania kaczki i 282) Dymówka - patrzy z pewną nieufnością :)
283 fajne, 284 zazdroszcze. A to nie sowa błotna?
286
świetne,ptak musi latać.
283. Zajedwabiste. :D Bardzo mi się podoba uchwycony moment.
283 fajnie wyszło (miękkość, kolory).
Faktycznie, jakaś kolorowa mucha. Eee tam tło..., mucha jest niezła - jak na muchę :)
288 - ostre makro z fajnym rozmyciem i dobrym światłem.
288. Bardzo fajna mucha, co do tła to może jedynie ten najbardziej skrajny cross po prawej ;).
Mucha fajna i nawet tło tak nie przeszkadza ale jak dla mnie światło trochę za bezpośrednie ale ja wolę delikatniejsze klimaty ;)
Witam długo leżałeś na tej łące?-dla mnie super wszystkie !!!
Bardzo ładne to makro
Ładne, a właściwie świetne macro, moim amatorskim zdaniem.
Muszę się tego poduczyć.
Bardzo dobra robota a szczególnie 295 przypadło mi do gustu.
Ładne. Setką cykane?
Raczej chodziłem i wyszukiwałem :) To zdjęcia robione tuż przed zachodem slońca (oprócz 3 ostatnich, które robiłem w południe na drugi dzień).
:)
:)
Zastanawiałem się właśnie nad tym 295, bo niby większość poza GO, ale ostatecznie stwierdziłem że mi się podoba jako kompozycja.
Tak jest.
Ten "śpioch" to jakaś jaszczurka (chyba), bardzo płytka GO, ale w takiej kompozycji ładnie to wygląda.
Jak mniemam zrobione C100/2,8 USM Macro z pierścieniami, czy tak ?
300-świetne.
Na pozostałych ,imho za mała GO.
Właśnie byłem bardzo ciekaw, jak zostanie odebrana taka GO.
Wyszło mi tak trochę niechcący, bo myślałem, że mam ustawioną większą przysłonę (f9), a okazała się zbyt otwarta (f4).
To młoda jaszczurka. Żałuję, że nie miałem jak pokazać skali jej wielkości (np. mrówki obok).
Zdjęcia tradycyjnie moją setką, ale bez pierścieni. Pierścienie mam, ale na razie zdjęcia z nimi wykonane nie nadają się do pokazania.
Wszystkie udane, z pomysłem kadru, bardzo dobra kolorystyką. Mała głębia "gra" tutaj swietnie, nie ma potrzeby wszystkiego dopowiadać. Na 299 - cień biegnący przez skrzydło motyla trochę mi przeszkadza.
To mnie wlasnie rozwala na polskich forach fotograficznych. Za mala GO, za duza AS, za zle uciete, za pospolite, ptak nie zrobil pozy i jest za zwyczajny. Opamietajcie sie. Przyroda jest jaka jest i tu modele nie stosuja sie do wskazowek fotografa, ze teraz na lewo a teraz na prawo. Fotografia przyrodnicza wymaga max cierpliwosci zeby jakiekolwiek fotki zrobic plus mase szczescia, zeby zrobic w miare fajne, i kumulacji tego wszystkiego, zeby zrobic naprawde dobre zdjecia. Mysle, ze ci, ktorym tak latwo przychodzi krytykowanie przyrodniczych zdjec innych, nigdy sami nie mieli z ta tematyka do czynienia.
A mi się mała GO podoba, szczególnie przy jaszczurce "robi" zdjęcie. :)
Czapli na takim tle, to Ci zazdroszczę, ładnie wygląda.
Pisałeś, że czapli zazdrościsz bo nie masz a tu patrzę i widzę piękny okaz :-)
RobertON - to było do autora wątku :-) Twoich czapli jeszcze nie widziałem ;-)
Moja skucha :) , wysłałem Ci na priva, coby nie zaśmiecać wątku Trytona.
Dzierzby gąsiorki bardzo fajne, delikatne światło, ładny kołek ;)
305 i 306 fajne.
Czapla urywa.... ;)
A czy płytka GO to wada? Ja tam lubię poszaleć 50/1.4 na pełnej dziurze i to pod słońce. :) Mi osobiście jaszczurka bardzo się podoba. Mało tego, fajny "reportaż" z "zasypiania" i dowcipny opis. Czegóż tu więcej chcieć? Ano wykonywać takie fotografie. :)
To, co najpiękniejsze w naszej złotej jesieni: paleta kolorów niczym u mistrza malarskiego, co też widać na załączonych obrazkach (308 do310). Bardzo przyjemne w odbiorze, pozdrawiam.
Kolorki z 308 przyjemne.
308 - fajnie ciepłe, ale i 310 dobrze wyszło (ładnie pokazane pojedyncze nitki pajęczyny).
Cud, miód. :) Lubię takie klimaty.
Na 308 ładne kolory w tle.
Też zauważyłem, że ptaki nie współpracują.
Gile są ładne.
Świetnie się prezentuje taki kolorowy ptaszek na śniegu. Muszę zaczekać aż napada.
Świetnie złapany, gratuluję ujęcia:). Też czekam na śnieg, bo światło jest lepsze i z czasem można zejść:D
Ptaszek ładnie przygotowany do zimowej pory, pełny brzuszek, opierzony cieplutko, i zdjęcie miłe dla oka:)
pozdrawiam
Gil ładny, jak to gil.
Gilu, gilu, na badylu. :)
Bardzo ładna fotografia.