Mowa o sobocie? To chętnie. My będziemy w piątek raczej wczesnym popołudniem.
Wersja do druku
arturs spokojnie, ja mowilem o prawdziwym poranku :) takim dla niektorych moze hardcoroeowym, o 8 czy 9 na miejscu i juz zaczynac focic poki slonce nie bedzie za wysoko, jesli Cie to nie zraza, zapraszamy.
aktualizacja listy:
1. Czacha - piatek po poludniu
2. Kubak82
3. Venio
4. p_lar
5. Il fuoco
6. thorin - sobota 6:00-7:00-8:00-9:00 dworzec, rynek, kazimierz, gdzie chcecie
7. Tomasz Golinski - piatek po poludniu
8. towersivy
9. mmsza
10. Mac
11. Avadra_K
12. Bigmar
13. stratus
14. Metus - piatek po poludniu
15. westu
16. rysib
17. canis_lupus
18. nastier
19. czajna
20. ags
21. Routlaw
22. Cyborg
23. gonzo44
24. Birez
25. Pazurek
26. liguidsound
27. Kubaman
28. Iza
29. lochu
30. beachcomber
31. madallenka
32. temol
33. ripek
34. grregorry1
35. Cichy
36. pst
37. arturs - sobota 9:00-10:00 mobilny
EDIT:
moja wina, przepraszam ze o Tobie zapomnialem, najlepszy dowod ze czlowiek przy liczeniu powyzej 10ciu zaczyna sie gubic bo palcow mu zaczyna brakowac, arturs napisz w jakich godzinach Cie oczekiwac w krakowie.
pozdrawiam
krzysiek
Thorin, o 8 to juz nie snowboarderowe słonce. Trzebaby o 6-tej.
huh, musialbym nocke zarwac, moze jakis bus mi z moich wschodnich rubiezy chaosu o tej porze pojedzie... ja jestem elastyczny, moge sie dopasowac, pytanie brzmi tylko czy bedzie sie komus chcialo nas o tej porze po kazimierzu oprowadzic ?
Czacha w każdym mieście trafi na dobre streetphoto.
Wiem, że Kubaman o tej porze się nie pojawi :twisted: Ani Birez. To leszcze są. Ale poradzimy sobie bez nich.
Spoko, no problem, pytam bo byłem na wcześniejszej liście a teraz zniknąłem, może się chcecie mnie pozbyć ;-).
Co do godzin to jestem elastyczny, nie wiem o której dokładnie bo zobczę czy pozbędę się dzieciaków w piątek czy sobotę, ale myślę że na "snowbordowe światło" raczej się nie załapę chociaż z Kielc mam 1,5h drogi to wcześniej niż o 7 nie wstanę, o nie (też jestem "leszczem" jak pisze wyżej Tomek ;-) ). Myślę że około 9-10 się pojawimy.
Jakby jeszcze ktoś z Kielc reflektował to mam 2 miejsca w samochodzie wolne więc mogę kogoś zabrać...
Dajcie jeszcze konkretne info o pokojach w Nawojce kto do jakiego jest "przydzielony" żeby nie było potem problemów, jakby co to jest jeszcze tydzień na poprawki..
Pozdr
Artur
E.. ja mysle ze mini-spot z chetnymi "tubylcami" mozemy zrobic i w piatek, tuz po naszym przyjezdzie? No bo co tak sami bedziemy siedziec w cudzym miescie? :mrgreen: A tak nas oprowadza bez pospiechu, pokaza i opowiedza co i jak... a w sobote zaczynamy tyrke :)
No to jak bedzie, Mosci Panowie z Grodu Kraka? :mrgreen:
Więcej was mama nie miała? :-D
Łolaboga ile ludzi :mrgreen: PKS'u braknie :lol:
Bawcie się dobrze, i... uważajcie pod prysznicem :grin:
wow...ale lista..zapowiada się niezły zelot...szkoda, że mam tak daleko, ze pracuję, że mam magisterkę na głowie, egzaminy do psiarni, zrobienie bloków na hdd i mosfety...:(
Ja sie pisze;) co prawa 20 egzamin z termodynamiki ale kto zda jak nie ja:?: 8)Cytat:
mini-spot z chetnymi "tubylcami"
Heja, ja też moge w piątek, jak pojade pociągiem po pracy to mogłbym być około 20 na Głównym w Krk.
Może ktoś jedzie przez Zieloną Górę lub Wrocław i chciałby bym sie do paliwa dorzucił?
Może czas aby zebrać jakoś do kupy wyjazd z Warszawy, ja jestem zmotoryzowany, do pewnego czasu miałem miejsca zarezerwowane dla Viteza ale skoro nie może więc mam dwa miejsca wolne, a jeśli małżona nie będzie mogła to nawet i trzy. Warto by było zminimalizować przebiegi aut na pusto i ewentualnie chętnie zabiorę sie z kimś i oczywiście ściepa na paliwo. Kwestia do dogadania. Najlepiej to chyba oddzielny wątek założyć na zorganizowanie się na wspólny wyjazd.
I jeszcze jedno jeśli pojadę swoim to planuję wyruszyć ok 6 czy 7 w sobotę
Prawdopodobnie i ja się zjawię ale jako miejscowy to nie ma ze mną kłopotu
Wyedytowalem pierwszy post w watku aby nie trzeba bylo zbyt dlugo szukac najwazniejszych informacji.
Teraz konkretna sprawa - prosze kogos aby sie zglosil w celu narysowania mapki jak i czym dotrzec z dworca do hotelu gdzie bedziemy spali. Fajnie by bylo miesc jeszcze jakis plan odnosnie dotarcia do knajpy, ale rozumiem ze taki moze powstac dopiero po wybraniu miejsca "biesiadowania" wieczorem ;)
Dobrze by abo ktos byl w stanie poswiecic odrobine swojego czasu i wyszedl na dworzec po przyjezdzajacych. W sumie nie musi byc to jedna osoba - to by bardzo ulatwilo sprawe.
Na kogo zatem mozna liczyc?
O ktorej po was wyjsc??:grin: Podjedziemy autami do Nawojki?? Rozumiem, ze to grupa poscigowa z bialegostoku w piatek tak???Dobra robie mapke :D
My przyjezdzamy samochodem, ale jakis uproszczony plan dojazdu by sie przydal :) Z tym wyjsciem bardziej chodzilo mi o innych uczestnikow zlotu.. ja bym sie jakos odnalazl ;)
Czacha ,poradzimy sobie. Znam trochę Kraków, a Metus ma gps ;)
Ok to mapka dla nie znajacych:wink: bede kierunki wjazdowe, Warszawa, katowice, bedzie ktos ze wschodu??
Oko mapka, legenda na dole:
Gdy wyjdziecie z dworca to musicie podazac w strone lubomirskiego, najlepiej z peronow wyjsc schodkami na gore, na parking (tylko perony 1 i 2 maja schodki). Na gorze idzicie do wyjazdu i schodzicie na dol, kolo drogi i wychodzicie na ulice wita stwosza(dokladnie pod nia-przedluzenie lubomirskiego), kierujecie sie w lewo do Aleii, tam znajduje sie przystanek Cmentarz ktory jest na żadanie (trzeba pomachac lapka bo bedziecie czekac do usranej smierci :) ), wsiadacie w 139 albo 159 i wysiadacie w momencie kiedy po dluzszej jezdziec (caly czsa prosto bedziecie jechac, przed samym wysiadaniem bedziecie miec po prawej park), autobus skreca w prawo. Przystanej Czarnowiejska, bedzie tam wypozyczalnia kaset Beverly Hills. Przechodzicie na druga strone, przecinacie AGH i ladujecie na Reymonta, tam szukacie nawojki (mniej wiecej w polowie dlugosci).
Sa inne sposoby dotarcia, np autobusem 152 ale wtedy musicie sie cofac, a przez cofanie latwo zabladzic. Niestety dojazd jest chory bo aktualnie remontuja wszystko co popadnie w tej czesci Krakowa. Nie jezdze autobusami wiec ktos z miejscowych niech mnie sprawdzi. BTW od dworca do przystanku troszke sie idzie na nozkach, pytajcie ludzie w miedzy czasie i bron boze nie wsiadzcie na kierunek Nowa Huta :) powodzenia. wrzuce tez dla zmotoryzowanych.
Od Warszawy
Ze Śląska
NA Reymonta? Czyli naprzeciwko stadionu Wisły o ile dobrze kojarzę?
A dalej dojeżdża się do drogi którą w lewo jedzie się do zoo?
Pozdr
Artur
Jesli nie zawrocisz, to pojedziesz droga ktora przez warszawe prowadzi do zoo:lol: nic nie skumalem co miales na mysli:lol:Cytat:
A dalej dojeżdża się do drogi którą w lewo jedzie się do zoo?
Tak, pisalem o tym wczesniej:wink:Cytat:
NA Reymonta? Czyli naprzeciwko stadionu Wisły o ile dobrze kojarzę?
Witam
liquidsound - a po co kierujesz jadacych od A4 przez ul Bronowicka? Przeciez zdecydowanie prosciej bedzie jechac ul. Armii Krajowej dalej i skrecic w prawo, w ul. Piastowska... Bronowicka z wertepami i swiatla po drodze.
Pozdrawiam, Tomek
Eeee program zaznaczyl najkrotsza droge. No chyba nie jest duzym kunsztem widzac mapke kierowac sie bo grubszej drodze:wink: poradza sobie.
To taki skrót myslowy modny ostatnio ;-), chodziło mi o to że jak pojadę od Słowackiego w Reymonta i potem prosto do końca i na skrzyżowaniu skręcę w lewo to dojadę do drogi, która jedzie w stronę zoo ;-) (potem w prawo do końca i w lewo pod stromą górę). Ale ok, jak przy Wiśle to w porządku, wiem doskonale jak tam trafić tylko trzeba uważać żeby przypadkiem jakiś emblemat Korony Kielce nie znalazł się w samochodzie :mrgreen:
Pozdr
Artur
:-( no i proza życia mnie zmogła. Z żalem musze prosić o wykreślenie mnie z listy. Wszystkim życzę udanego zjazdu i miłej zabawy. Wypijcie w mojej intencji jedną kolejkę!!
Jako, że zazwyczaj jeżdże właśnie autobusem pozwole sobie zaproponować alternatywną trasę z dworca pks/pkp do najbliższego przystanku.
Z peronu kierujcie się do przejścia podziemnego (są po dwa zejścia na peronie). Z przejścia jest jedno wyjście obok dworca PKS (budynek po lewej po wyjściu) i skręcamy zaraz za PKSem lewo. Następnie po około 50m w prawo i do najbliższego skrzyżowania gdzie przejściem podziemnym przechodzimy na drugą stronę (w lewo) i wracamy kawalek drugą stroną ulicy do przystanku. Najlepiej wsiąść w autobus 501, jest to kurs przyspieszony. W Krakowie cena biletu zwykłego to 2.50, dla studentów 1.25. Za duży bagaż trzebaby zapłacić dodatkowo, chyba że kupimy bilet godzinny za 3.10 (studencki 1.50)
No wlasnie zapomnialem jak 500tki jezdza;-)
ok 8 rano będę już w Kraku w Sobotę.
dałoby się coś wymyślić o tej godzinie z foceniem na Kazimierzu??
Jak by co to jadę z W-wy rano w sobotę samochodem mam 2 miejsca mogę kogoś zabrać, jak by co to kontakt na priva.
ja pojawie sie w sobote ok 10.30 - przyjezdam busikiem i prosilbym o odbior ;)
Skad??
jutro zadzwonie do przewoznika,zeby zarezerwowac miejsce,zapytam i dam znac ;)
Jeżeli to jest ten bus z Lublina o którym myślę, to jedzie on normalnie na PKS.
nie ma problemu, mogę Cię odebrać o tej porze tylko muszę wiedzieć gdzie.. ;)Cytat:
ja pojawie sie w sobote ok 10.30 - przyjezdam busikiem i prosilbym o odbior
Więc tak:
1. Ja mogę jechać z Poznania autem (piątek popołudnie do niedzieli popołudnie), jeśli ktoś chce się zabrać z Poznania / Wrocławia to proszę dać znak. Jeśli nie będzie chętnych to pewnie śmignę PKP, bardziej się będzie opłacało :)
2. Jeśli ktoś będzie chciał jakiś sprzęt odebrać w Krakowie (Tamrony, filtry, Lumiquesty, aparaty itp) to proszę dać znać wcześniej. W piątek może być za późno.
Czy ktoś byłby w stanie odebrać mnie w KRK z PKS o godzinie ok. 8:00 w Sobotę ?
dokładnie o której będę jeszcze wiedział ale to kwestia +/- 15 minut...
pliizzz:D :)
Przegladalem wlasnie prognoze pogody na nadchodzacy weekend i jest optymistycznie :mrgreen:
no musi być :D inaczej być nie może :D
Nie wiem jak reszta ale ja zamawiałem słońce :D
A czy można wiedzieć gdzie i kiedy sie spotykamy, bo czytam jakiaś 6 rano Kazimierz, czy cuś..... Czy ustaliliśmy miejsce i godzinę zbiórki????? Może by warto o tym pomyśleć?
no pasowałoby.
bo już piszę trzeci post na ten temat etc.
a wydaje mi się że wszyscy mają wszystko w d*** :)
To może 10-ta przed wejciem do ..... Kościoła Mariackiego?
Proponuje tradycyjnie: nie przy wejściu a 5m obok pod fontanną :D
No myślę że się znajdziemy :mrgreen: