I trudno żeby odbiegała bo przecież to ta sama matryca już od 550D aż do 700D i 60D i 7DMkI.
Wersja do druku
I trudno żeby odbiegała bo przecież to ta sama matryca już od 550D aż do 700D i 60D i 7DMkI.
Wygląda na to że w takim razie Canon się strasznie cofnął w bateriach, bo ja wciąż używam 350D i to z podróbkami i wystarczają mi te baterie w zupełności. Dziwne jest to co piszesz i to bardzo.
Co do baterii w serii xxD to nimi można focić i focić bez końca praktycznie, tyle że mnie się coraz mniej chce dźwigać te duże kloce.
Czy 760/750D będą miały dual pixel CMOS? Wydaje mi się, że nie. Hybrid CMOS III to chyba nie to samo.
Nie, nie będzie dual pixel. Ale z filmików producenta (były linki w tym wątku) wynika, że Hybrid CMOS III sprawuje się bardzo dobrze i generalnie ostrzenie w LV powinno być bardzo szybkie.
Musisz niestety wyedukować się we własnym zakresie, choć dziwne że jako aktywny członek forum nie zarejestrowałeś zmian jakie zaszły w technologii sprzętowej :)
Nie bardzo rozumiem w czym mam się edukować? Mowa była o bateriach w nowych korpusach xxxD, podałem przykład mojej leciwej 350tki, /że nie jest źle/? Co napisałem więcej, że skłoniło Cię to do pisania tych wywodów, które jak rozumiem mają udowodnić że jestem dyletantem? Czemu ma to służyć?
Ja na baterię w Canonie 1000D też nie narzekam. Pewnie te akumulatorki z xxD pozwalają na robienie rzędu 1000 zdjęć na jednym naładowaniu, ale w teren i tak nigdy nie szedłbym bez zapasu.