Życzę temu Panu by przeżył następne dni w .... Zostawił po sobie naprawdę sporo śladów. Jest sławny!
Najbardziej denerwuje mnie jedno. Wchodzi sobie wszędzie i przegląda, co popadnie. Czy to na CB czy to na Nikonie... niech to!
Wersja do druku
Życzę temu Panu by przeżył następne dni w .... Zostawił po sobie naprawdę sporo śladów. Jest sławny!
Najbardziej denerwuje mnie jedno. Wchodzi sobie wszędzie i przegląda, co popadnie. Czy to na CB czy to na Nikonie... niech to!
Wolność Panie, Wolność ! Sklepy też pozamykasz przed ludźmi? Przecież każdy z nich może się okazać złodziejem, który wpadł na rekonesans :)
Widząc jak rośnie ludzka pazerność i chęć zaoszczędzenia kilku złotówek jestem pewien - o czym pisałem nie raz - że takich typów będzie tylko przybywać. Jest popyt to i jest podaż :D
przybywam z forum nikoniarzy jako jedna z oszukanych osób.
Zbieram informacje od poszkodowanych i zaczynam konkretnie działać.
zatem oszukanych proszę o maila na adres anitaglowacka@op.pl z zawartymi:
-data transakcji
-skan dowodu osobistego sprzedającego (jeśli wam przesłał)
-numer telefonu sprzedającego (jeśli podał)
-potwierdzenie przelewu
-archiwum rozmów, maili, smsów w załączniku (jeśli ktoś chcę odzyskać kase, to takie zapisy są potrzebne)
-Wasze dane tzn. imię, nazwisko, adres zamieszkania/zameldowania, numer konta z jakiego przelewaliście pieniądze oraz nr telefonu w celu kontaktu
-krótki opis od siebie tzn. co kupiłem, za ile, kiedy, na jakim portalu (bo widzę, że są oszukani również poprzez allegro), nick i mail sprzedającego, czy po przelaniu pieniędzy nastąpił jakiś kontakt ze strony sprzedającego, czy zupełne echo..
-numery IP, które namierzyliście (choć wiem, że bywa to zgubne, ale może trafimy? ).
Wiem, że podawanie przed Was swoich danych osobowych obcej osobie (w tym przypadku mnie) nie każdemu odpowiada, ale niestety nie uda Nam się tego załatwić anonimowo.. Ze swojej strony deklaruję, że nie wykorzystam tego przeciwko Wam. Zależy mi na odzyskaniu pieniędzy, tak jak pewnie i każdemu z Was, więc proszę o współpracę.
pozdrawiam i do dzieła! ;)
Spokojnie - Anita jest mi znana z forum Nikoniarzy i ZTCW opublikowała swój apel za zgodą admina.
Jestem z forum nikoniarzy. Wpadlam tu żeby Wam i przy okazji sobie pomóc. Koledzy z nikoniarzy mogą potwierdzić ;) nie ma sensu bym nabijala posty o tematyce canona skoro zupełnie nie siedzę w tej marce sprzętu-nie po to tu przyszłam. Jeśli ktoś ma wątpliwości to jestem z Poznania i można sie ze mną spotkać w jednym ze sklepów fotograficznych, w którym pracuje i porozmawiac na temat tego jak ten bezczelny typ oszukał mnie na 4200,- proponując sprzedaż 45mm f/2.8 PC-E... Kasa odkladana dobre pół roku. Admin został poinformowany w jakim celu sie zarejestrowałam.
Gervee-w jaki sposób powinnam sie uwiarygodnić? Mam bezsensownie nabijac setki postów żeby potraktowano sprawę poważnie? Facet miesięcznie okrada ludzi na dziesiątki tysięcy złotych i naprawdę szkoda czasu na bawienie sie w powolne załatwianie sprawy..
Spoko.Nie w setkach postów rzecz.Pieniądze ,policja ,dane osobowe,oszustwo,sąd.....
to wszystko powoduje że działać trzeba bez emocji,nerwów i z pomyślunkiem.:)
Każda uwaga wniesiona przez użytkownika w dobrej przecież woli jest warta
uwagi.Szkoda byłoby popełnić głupi błąd kolejny.Proponuje wytrwać w spokojnym działaniu.Każda uwaga i jest warta wysłuchania i odpowiedzi.IMHO