klisui jeszcze jedną: tych, które nie mają euro a chcą je mieć. I dopiero wtedy porównaj te listy. Da to pełniejszy obraz sytuacji.Cytat:
Zrób listę krajów UE i krajów z euro
Wersja do druku
klisui jeszcze jedną: tych, które nie mają euro a chcą je mieć. I dopiero wtedy porównaj te listy. Da to pełniejszy obraz sytuacji.Cytat:
Zrób listę krajów UE i krajów z euro
To o "wierze" brzmi całkiem znajomo, chodzi o pieniądz fiducjarny? Bo chyba nie odnosi się do przykładu Grecji, który dałem. Mam nadzieję, że policzyłeś już ile byśmy musieli dołożyć do ich budżetu gdybyśmy w eurostrefie byli i możesz oprzeć się na danych zamiast na "wierze".
Ty chcesz euro bo nie pasuje ci ryzyko kursowe, ale wciąż przypominam to jest obecnie część ryzyka prowadzenia biznesu i nie można chcieć tego ryzyka przekładać na innych żeby się w "danym roku" łatwiej interesy prowadziło. To jest myślenie górnika łomoczącego kilofem o bruk i żądającego gwarancji zatrudnienia, bo on nie chce ponosić ryzyka poszukiwania pracy, albo przedsiębiorcy rolnego żądającego gwarancji cen skupu żywca lub mleka.
Jak zaczniesz prowadzić interesy z Chinami to będziesz chciał przyjęcia juana?
Co do EOT to zgoda.
Nie upieram się, że jest inaczej, ale chociaż ten argument widziałem już wielokrotnie to nigdzie nie widziałem też zapisu o euro w Traktacie Akcesyjnym.
To ciekawe co podpisała Czarnogóra. Euro mają od samego początku a do Unii pewnie prędko nie wejdą.
Trochę odświeżę temat artykułem z fotopolis
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12571