Zdaje mi się, że u mnie to występuje niezależnie od tego co napisałeś... Usuwam przeglądając w Library. Ale jeszcze zwrócę na to uwagę, dzięki.
Wersja do druku
Jeśli chodzi o usuwanie/segregację. W LT wstępnie usuwam fotki skrótem X, daje to czarną flagę. Kiedy przenoszę cały folder z lapka na PC, łącznie z katalogiem LT, flagi nie są zachowane. W bridge jak wcisnę delete, to mają flagę do usunięcia a mimo to, zapisuje się to w xmp. W LT da się coś podobnego zrobić? (mam zaznaczoną opcję zapisywanie do xmp, stąd nie wiem WTF)
Gdzie w LR 3 mam wrzucić ten profil od prostowania samyanga?
Wcześniej podawaliście dwa miejsca, żadnego u mnie nie ma :(
Mam raczej standardową konfigurację, podprowadźcie mnie proszę choć trochę.
Czy jest możliwość przekładania kolejności zdjęć w Grid mode? W Bridge można sobie poustawiać zdjęcia tak jak się chce, tutaj widzę tylko możliwości różnego sortowania, ale ręcznego ustawienia coś niestety nie :(
Mam pytanie, czy po eksporcie Rawa do jpg w Lr3, można sprawdzić jaki profil kolorów był przydzielony?
no w JPG-u sprawdź
Chodzi mi o profil z Camera Calibration, mam podejrzenie że coś jest nie tak z tymi profilami u mnie, co jakiś czas, mimo iż zrobiłem świeży system, po odpaleniu lightrooma 3, wywala mi informację - camera profiles missing, dziwne sytuacja, przecież dodatkowe profile są razem z lightroomem 3, po odpaleniu sprawdzam i rzeczywiście nie ma innych oprócz ACR 4.4 i 3.6, więc ręcznie je instaluje, ale sytuacja po paru odpaleniach się powtarza i znów profile znikają.
A teraz dlaczego pytam o to, czy w jpg można zobaczyć nazwę profilu z Camera Calibration, bo mam taki problem:
link do postu http://canon-board.info/showthread.php?t=27462&page=25
raczej nie, te camera calibration to wewnętrzna sprawa Lr, myślałem, że o profil kolorów pytasz
Jeszcze mam taki pytanie do znawców obróbki w lightroomie, chciałbym Was zapytać o taką istotną rzecz, jak sobie radzicie, jeżeli ustawicie sobie profil w Camera Calibration na Camera Standard i skóra jest za czerwona, czym modyfikować nadmiar czerwieni w HSL i target adjustment i saturacja na minus , czy odjąć saturację red w Camera Calibration. Wedle mojego odczucia, ruszając Camera Calibration saturację red na minus, na pewno zielony blaknie i nie jest to najlepsze.