Ale co Cię w tym dziwi konkretnie?:roll:Cytat:
Zamieszczone przez shaqi
Wersja do druku
Ale co Cię w tym dziwi konkretnie?:roll:Cytat:
Zamieszczone przez shaqi
http://www.promodels.pl/gal/sergiusz...s/43696437.jpg
To mnie powaliło ;)
skoro działa i jest skuteczne to tylko gratulować kreatywności Sergiuszowi. naprawdę wykrzesał ze zwykłych rzeczy użyteczność studyjną...Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Panowie, nie wiem czy uwierzycie, ale Serg 90% zdjęć zrobił do listopada 2005 używając setupu 2x100W ;-) plus halogen jako wspomaganie. przed chwilą o tym z nim gadałem. także te wymogi mocy lamp to macie mocno wyśrubowane. trzeba umieć operować światłem a nie punkrockową metodą "byle głośniej".
dużymi wartościami przesłony pracujesz. to jeszcze napisz jaką powierzchnię oświetlasz tymi trzema 200tkami i na jakiej mocy... bo jeżeli pracujesz na 2x200W tylko na 1/8 mocy to...Cytat:
Zamieszczone przez shaqi
A co to znaczyCytat:
Zamieszczone przez shaqi
aż 30 METRóW KWADRATOWYCH CZY TYLKO 120 METRÓW ??
Ja przynajmniej - ato jest subiektywna ocena, nie wyobrażam sobie zdjęć ślubnych bez kilku studyjnych (oczywiście nie takich z jakimś kajakiem w tle :mrgreen: ), a dotego potrzeba lamp, nie tam jakiejs 580 czy 430 na body.Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
i to mnie dziwi. bez urazy
Przemku mam dokładnie 40m2Cytat:
Zamieszczone przez szysz.pl
I jeśli sie prof zajmujesz foto ślubną 100Ws nie wystarczy.
Weź kredy albo pożycz i kup mocniejsze. Jak teraz kupisz 100Ws bedziesz żałował. Ja żałowałem a sprzedać takie coś nie łatwo.
Pozdrawiam i nie zazdroszcze dylematów.:mrgreen:
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że większość par jednak nie wychodzi poza kanon kościół+wesele+plener (a i taki komplet nie zawsze). Owszem studio również (sam też chętnie bym poszedł do studia), ale od tego jest wynajem...Cytat:
Zamieszczone przez shaqi
Cytat:
Zamieszczone przez shaqi
Zerknij tu http://www.e-fotografik.pl/fotografia_slubna.html
bebop do tablicy;)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
... udalo sie skonczyc ringlighta? Jesli tak, moglbys w skrocie opisac wymiary, elementy, co gdzie i jak? Ja sie wlasnie biore za tworzenie, link do serg'a, dalej aktualny, ale ciekaw jestem, czy wprowadzales jakies zmiany, ulepszenia itp.. Dzieki za info!
EDIT: Jak mocowales oprawki zarowek do sklejki?
EDIT2: Robił ktoś jakieś softy do tego ring'a?
EDIT3: Może ktoś jeszcze dłubał ringlighta i się może pochwalić efektami?
EDIT4: bebop oproznij sobie skrzynke z PM, bo sie dobic nie mozna...