Jak to co ci powiedza. Że dali ci nie to 5D do sprawdzenia co powinni :)
Wersja do druku
dla mnie nie ma litości i już dziś MMM użył właściwego słowa - oszust. Psim obowiązkiem jest ręczenie 24tys klatek. Jeżeli sprzedaję w Gdańsku jako osoba prywatna to mogę sobie pozwolić na szacowanie na oko. Ale jak jestem sklepem w Warszawie to nie ma wyjaśnienia dla braku chęci pojechania ze sprzętem aby sprawdzić przebieg
Właśnie kupiłem 5D MKI. Stan bez zastrzeżeń,sanki praktycznie nie tknięte,body nie wytarte,przebieg wg sprzedawcy 9300 ale tego akurat nie mogę być pewien bez Żytniej.
Za całe 4500zł dostałem 5D MKI + grip BG-E4 (delta,ale zawsze) + 2xaku + gwarancja do 29.09.2009.
Kolega handluje sprzętem i znalazł się napaleniec, który koniecznie chciał kupić 5D MKII.Poszedł na zamianę - 5D MKI + dopłata i tak oto ponownie mam moje FF.
Moje 2 grosze - nie wnikając w bajki o kryzysach (nota bene świetna wymówka do powyżek cen, braku podwyżek płac i zwolnień z pracy) moje gdybania cenowe przy obecnym stanie rynku i konkurencji - 5DMkII jest wart max 8000 a używany 5D MkI max 3500 (licznik ok 20-30 tys, czyli używany prywatnie a nie zajeżdżony ślubniak ;) ).
I dopiero gdy cena używanego 5D spadnie do takiego poziomu to się do niego zamierzam przymierzyć, bo teraz to ceny rzeczywiście wariują - cena MkII rośnie "bo kryzys" i bo popyt mocno przerasta podaż, przez co cena starej piątki nie potrzebuje maleć :? .
Już się pewnie nie wykręcą :)
http://www.allegro.pl/item554019830_...2_110_111.html
Cena adekwatna do tego co można oczekiwać za jakiś czas....3,5k + 800-1000zł za wymianę migawki :). Jakby nie liczyć wychodzi 4,5k,tyle minimum teraz trzeba położyć za ta puszkę.
Wkurzają mnie te kilometrowe opisy sprzętu, a gdzieś w środku między wierszami istotna informacja o przebiegu.
Wysyp starych piątek będzie w momencie premiery puszki adresowanej do targetu takowe posiadającego - 5d mk2 to przecież body raczej dla ludzi dopiero na ten segment wchodzącego(xxxD/xxD).
Wyjdzie mityczne 3D to będą tanie piątki ;) (a ze liczyć na to nie ma co w najbliższym czasie to inna sprawa)
Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post. Akurat szukam obiektywu i zauwazylem ze jest 5D do sprzedania na amazon uk. Cena 1625 funtow z kitem 24-105L. Moze kogos to zainteresuje bo wedlug opisu sa to nowe sprzety. http://www.amazon.co.uk/Canon-Digita...4354102&sr=8-2