kładzie, nie kładzie. jest sporo lepsze.
Wersja do druku
Wydaje się, że nie bez powodu Canon tak długo nie pokazuje następcy 5D albo chociażby jakiegoś MK II. Konstruktorzy od Canona szykują sie pewnie do konkretnego strzału z grubej armaty. FFINAL CUT Już widzę jak koledzy używający D3 szybciorem będą klamoty zamieniać na te z czerwoną kreską bo u Canona będzie aparat ciekawszy i tańszy od D3 i tak w kółko :)
A starą piątką dalej będzie można piękne foty robić.
robin ale ty się zrobiłeś marudny, i co ty w kółko o tych wymianach i rywalizacji ? dajże już spokój człowieku
oba systemy są zafefajne, ja wiem który jest fajniejszy ale nie powiem :)
Robinie idź lepiej do obiektywów ocenić czy mój Tamron jest mydlany na 2,8 czy nie :mrgreen:
Nie wiem zaś po co Twoja aktywność na polu między-markowym. Trza się zdecydować i basta. Aby się zdecydować z Nikonem trzeba tylko posiadać ekstremalnie wypchany portfel, lepsze efekty nie gwarantowane 8)
W sumie dla fotoamatora gadżeciarza nie ma nic przyjemniejszego jak mieć wybór tu i tam :) najpiękniejszy czas w całej tej zabawie w fotografię bo potem to już tylko zwykłe robienie zdjęć zostaje :(
ale dalej nie widzę tu tego usera o którym piszesz :)
No Habakuk wie co mowi, a zapomniales dodac jeszcze 24-70 2.8, ktory w Nikonie jest sporo, co najmniej, lepszy od Canonowskiego odpowiednika.
W tej klasie obiektywow ciezko znalezc szklo, ktore kladlo by na lopatki odpowiedniki konkurencji, tutaj mowi juz o roznicach, czesto iscie aptekarskich. Natomiast kontynuujac Twoj tok rozumowania, mozna by powiedziec, ze 85L nie kladzie na plecy 85 1.4 w Nikonie, ale uwierz, jest roznica.
wg mnie tez jest roznica pomiedzy 85, ale na + dla canona. Niestety nikon nie posiada szkiel klasy 35L i 85L, dlatego nawet D3 mu nie pomoze.