...tak jak i TomS oraz ja nie byliśmy rozliczani, bo zdjęcia były publikowane "na żywo", w trakcie trwania rajdu.
Wersja do druku
Tylko że nie zawsze możemy stać tam gdzie chcemy. Kilka razy kazano mi odejść z fajnego miejsca więc nie zawsze można zrobić tak jak się chce.
A potem do tego zamiennika Holdera będą pasować ogrinalne filtry cokin p?? no bo jakbym chciał jednak coś lepszego :PCytat:
Zamieszczone przez MacGyver
aa. i czy te fotki z tego zamiennego zestawu Cokina będą miały taką porażającą jakość (-) czy raczej taki kit 18-55 na pełnej dziurze na "długim"?? :P albo sigma na 300mm otwarta? :P
pozdrawiam
Tak, sam mam bardzo rózne filtry i holdery i wszystko pasuje.
Nigdy nie miałem Sigmy a jak wygląda zdjęcie z KIT-a na @55 f/5.6 zdążyłem zapomnieć :-) Spadek ostrości da się zauważyć przy powiększeniu 100%, spadek kontrastu również... ale jeśli zastosujesz oryginalnego Cokina to też jakieś będą. Generalnie najmniej na szeroko rozumianą "jakość" wpływają połówki nakręcaneCytat:
aa. i czy te fotki z tego zamiennego zestawu Cokina będą miały taką porażającą jakość (-) czy raczej taki kit 18-55 na pełnej dziurze na "długim"?? :P albo sigma na 300mm otwarta? :P
pozdrawiam
ok trochę mi w głowie rozjaśniłeś... zdecydowałem :D trochę tego trochę tego. :P zamienniki itp.
ale przecież nie o sprzęt tu chodzi więc to poczeka aż będę trochę kreaatywniejszy i sobie sam zasłużę na nową "zabawkę" :D:D
pozdrawiam serdecznie :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
imo lepsze, niz wczesniejsze rajdowe, ale i tak wole twoje landszafty;)
Nie złe zdjęciówki, jednak nacisk na bdb kładę*na numer 4 i 5.
A co do zatrzymanych kółek, bezedura... Nie zawsze koła muszą być w ruchu żeby była dynamika, nie zawsze musi być paning żeby była dynamika. Poprzednia seria z rajdów mi bardziej podpasowała :)
najbardziej podoba mi się 4,5,6
najbardziej szkoda 7- bo kolorki super - tylko jakiś cep nasadził tyle drzew przy drodze:mrgreen:
już lepsze ale znowu na niektórych się kółka nie kręcą...:)